En løgner og en kjeltring: Hvordan skal Israel slutte fred med Abu Mazen?

18. oktober 2015 |  Ryan Jones

Mahmoud Abbas, også kjent under sitt kallenavn Abu Mazen, har løyet, og det mener Israels statsminister Benjamin Netanyahu at vi aldri må glemme.

Abbas var ment å skulle representere det store og moderate håpet om fred etter sin forgjenger Yasir Arafat, men mange glemmer at Abbas i lang tid var hans protesjé og i mange tiår tjente som terroristens høyre hånd. I dag er dette i ferd med å bli stadig mer tydelig nå som Abbas høres mer og mer ut som Arafat for hvert angrep som utføres.

I det de palestinske knivangrepene nådde sitt klimaks i forrige uke offentliggjorde Abbas en video hvor han talte til sitt folk. Verdens ledere, inkludert lederne i Israel, håpet at Abbas skulle benytte denne anledningen til å roe ned situasjonen. Istedet gjorde han det motsatte.

Ved å gjenta Arafats tidligere uttalelser om Israel påsto Abbas at jødene forsøkte å ta over hele Tempelplassen og han oppfordret sitt folk til å aldri gi seg. Og i tilfelle ikke alle tilhørerne var religiøst motiverte så påsto Abbas at jødene drev hensynsløst og kaldboldig massemord av unge arabere.

Israelsk politi "henretter barn som Ahmed Manasra" påsto en ildsint Abbas. Han nevnte selvsagt ikke at Manasra hadde knivstukket og nesten tatt livet av en 13 år gammel jødisk gutt.

Selvsagt vet hele verden at Manasra i dag er i livet i et israelsk sykehus hvor han mottar den same medisinske behandlingen som gutten han forsøkte å drepe, da det er slik Israel behandler sine fiender.

Men skadene som har kommet som følge av Abbas' uttalelser har allerede skjedd. Dette var heller ikke den første gangen han har kommet med slike løgnaktige oppfordringer.

I begynnelsen av denne terrorbølgen publiserte Abbas' parti Fatah to flygeblader som hedret "martyrene" som deltok i noen av de første knivstikkingene. Budskapet er klart og tydelig: Disse mennene har reagert på en heroisk måte mot Israel "aggressjoner". De skrev også at andre som følger deres eksempel vil motta den samme hederen.

Dette er bare noen få av bevisene på at Abbas er langt fra å være en fredspartner, men at han istedet er en som oppmuntrer til konflikten.

Yasir Arafat var en løgner og en kjeltring. og meglerne som forhandlet om fred i Midtøsten forsto til slutt at Israel aldri kunne oppnå en varig og ekte fredavtale med ham. Det å tro at Abbas er annerledes har alltid vært en fantasi som faller sammen i møte med realiteten.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.