Israelere reddet syriske flyktninger som var i ferd med å drukne

18. oktober 2015 |  Israel Today Stab

Israelere som var på båttur på den østlige delen av Middelhavet på søndag oppdaget og reddet en gruppe syriske og irakiske flyktninger som var i ferd med å drukne.

Flyktningene, i likhet med mange andre, hadde blitt satt til sjøs av tyrkiske myndigheter som ikke ønsket å ta i mot dem. De ble plassert i en gummibåt og vist i retning av den greske øyen Kastellorizo.

Israelerne, som var en del av båtklubben Poseidon Yacht Club i den sørlige havnebyen Ashdod, fortalte til nyhetsportalen Ynet at de ble overrasket da de plutselig hørte en svakt rop om hjelp fra havet.

"Vi stanset båten og oppdaget en ung flyktning som hadde på seg livvest" sa yachtens kaptein Shlomo Asban. "Vi løftet ham opp av vannet og han fortalte oss at han hadde mistet broren sin og at han kanskje var død".

Først trodde israelerne at mannen var alene.

"Vi spurte den unge mannen om det var flere mennesker der ute, men han begynte bare å gråte" sier Gal Baruch, en av de andre israelerne ombord i båten. "Vi så utover området med kikkert og oppdaget en stor gruppe med mennesker, inkludert en mann som var i ferd med å få et diabetisk sjokk. Vi ga ham søt mat og klarte å redde livet hans".

I alt var det totalt 11 andre flyktninger som klamret seg fast i den synkende gummibåten. En av disse var en liten baby som tragisk nok allerede hadde omkommet. Alle flyktningene ble trygt fraktet ombord i det israelske fartøyet.

"Vi ga dem vann og lot de bruke mobiltelefonene våre. Vi fortalte dem at vi var jøder fra Israel, og de kysset oss", gjenforteller Asban.

Israelerne fraktet flyktningene til den nærliggende greske øyen hvor de ble innvilget asyl.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.