Sjefsrabbinerens bil ble steinet av palestinere

21. oktober 2015 |  Ryan Jones

Israels sefardiske sjefsrabbiner Yitzhak Yosef besøkte Josefs grav ved utkanten av det bibelske Sikem (i dag kjent som Nablus) på søndag kveld. Han kom for å undersøke skadene som det hellige stedet hadde blitt påført av palestinske opprørere uken i forveien.

Yosef fortalte jødiske ortodokse medier at "det som skjedde her er handlinger utført av IS. Hva slags mennesker ødelegger hellige steder? Vi, den jødiske nasjonen, beskytter deres hellige områder og deres moskeer, og så behandler de det som er et hellige sted for oss på denne måten?"

Josefs grav, gravplassen til den bibelske patriarken som også er et populært sted for jøder å be, fikk store skader da palestinere satte fyr på området i forrige uke. Ulike rapporter tilsier at de palestinske myndighetene ikke bare ikke gjorde nok for å stanse handlingene, men at de faktisk oppmuntret til dem og selv deltok i ødeleggelsene.

Dette er ikke første gangen palestinerne ødelegger Josefs grav, et sted som jøder får lov til å fortsette å besøke under den nåværende fredsavtalen.

I det sjefsrabbineren var i ferd med å forlate området møtte han og følget hans på palestinske steinkastere. Yosef og hans følge ble ikke skadet, men flere av kjøretøyene i følget fikk store skader.

Merkelig nok var ikke noe av dette viktig nok for nyhetsbyråene verden over. Man kan bare forestille seg overskriftene som hadde dukket opp hvis jøder hadde brent et hellig sted for muslimene og deretter steinet en av verdens ledende imamer idet han kom for å undersøke hva som hadde skjedd.

BILDET: En gruppe palestinere ødelegger Josefs grav i begynnelsen av Den andre intifadaen i år 2000.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.