RAPPORT: Israelske stryker inn i Syria for en kort periode

25. oktober 2015 |  Israel Today Stab

Ifølge ubekreftede rapporter skal israelske stryker være sendt inn i Syria på lørdag for en kort periode i forbindelse med at en israeler skal ha paraglidet over grensen til Syria.

I utgangspunktet fryktet man at mannen ved et uhell hadde havnet over på den syriske siden, og at han der ville bli bortført av terrorgrupper. Den nordlige delen av Golanhøyden er et populært mål for israelske paraglidere.

En gruppe israelske soldater ble sendt til området, og det sies at en gruppe soldater tok seg over grensen for å finne israeleren og frakte ham hjem.

Det ble senere kjent at mannen, en 23 år gammel araber bosatt i det sentrale Israel, hadde krysset grensen for å slutte seg til en terrorgruppe som er tilknyttet IS.

Den syriske delen av Golanhøydene er for det meste kontrollert av terrorgruppen Nusra Front. Gruppen sies å være tilknyttet al-Qaida. En liten gruppe som var en del av Nusra Front skal ha brutt med organisasjonen og erklært troskap til IS. En gruppe kjent som Shuada al Yarmouq kontrollerer området som den israelske araberen landet på.

BILDET: En israelsk tanks som patruljerer langs grensen mellom Israel og Syria.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.