Rabbiner truer med å drepe messianske evangelister

25. oktober 2015 |  Israel Today Stab

En velkjent og kontroversiell israelsk rabbiner offentliggjorde nylig en video hvor han forteller sine etterfølgere at messianske jøder som sprer evangeliet fortjener å få dødsstraff.

"Enhver som oppfordrer til avgudsdyrkelse fortjener å bli dømt til døden" fastslo rabbiner Yosef Mizrachi. "Og de som er enige med ham fortjener også å dø!".

Mizrachi refererte spesielt til Eitan Bar og Moti Vaknin, de israelske messianske jødene som står bak prosjektet One for Israel som jobber med å spre evangeliet via internett.

I en av mennenes nyeste videoer peker Bar og Vaknin på flere feil ved Mizrachis falske forkynnelse om Jesus og løftene om Messias.

Mizrachi kom med en advarsel hvor han sa: "Hvis disse to klovnene våger å uttale seg igjen så skal jeg slå dem ihjel".

I en videorespons på Mizrachis trusler ba Bar og Vaknin om forbønn for deres egen sikkerhet. De sa også at de både tilgir og elsker rabbineren.

"Rabbiner Mizrachi, vi elsker deg likevel. Vi tilgir deg for de oppfordringene du kommer med, og vi nekter å hate deg tilbake" sa Vaknin.

Rabbiner Mizrachi ble født i Israel, men han bor i dag i New York hvor han leder en organisasjon som jobber med å undervise hans versjon av jødedommen til både religiøse og sekulære jøder. Han har skapt debatter tidligere med uttalelser hvor han blant annet har sagt at Downs syndrom og autisme er "straffer for synder som man har begått i et tidligere liv".

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.