Livet i Israel sett med utenlandske øyne

26. oktober 2015 |  Theresa Jensen

Det er en vakker sabbat-morgen i Jerusalem. Barna er glade og nabolaget er fredfullt. Vi har nå vært i Jerusalem i tre uker. Vi reiste hit fra Seattle, Washington i USA.

Da vi ankom landet visste vi ikke at vi kom til å være vitne til frykt, forvirring og grusomheter forårsaket av daglige terrorhandlinger. Uskyldige sivile mennesker og soldater blir angrepet med kniv og påkjørt av kjøretøy mens de er opptatt med sine daglige gjøremål. De skadde er noens barn, fedre, mødre, brødre, søstre, ektefeller og venner. Frykt og angst preger ansiktene til hvert eneste menneske vi går forbi på gaten.

Ved to anledninger var vi til stede på områder hvor det skjedde angrep. Ett av stedene var på en av de største bussholdeplassene i Jerusalem, og det andre stedet var Jaffa-gaten hvor tre ulike angrep fant sted. Vi var vitne til kaoset som oppsto på grunn av disse brutale angrepene. Folk flyktet i stor fart vekk fra områdene. Ansatte som jobber i butikker i nærheten frykter for sine liv.

Vi hørte også fra foreldre hvis barn hadde blitt innkalt av myndighetene til å utføre militærplikt. Dette er barn som allerede har tjenestegjort sin tid i militæret og som nå er en del av reservestrykene. De ble kalt inn til å forsvare de som bar et usynlig "mål" på ryggen i form av deres identitet som jøder.

De internasjonale nyhetsrapportene om hendelsene har vært forferdelige. Mediene antyder at Israel har provosert frem denne volden, og toner med dette ned de brutale morderiske handlingene.

Vi er beæret over å få stå sammen med Israel i denne forferdelige perioden i deres historie.

Vertinnen vår var sikker på at vi kom til å forlate landet etter kun en uke da vi så hvordan situasjonen utviklet seg. Hun ble rørt da vi fortale henne at vi ikke hadde noen intensjon om å reise. Hun var sikker på at vi kom til å dra. Vi fortalte henne at det er det terroristene ønsker at vi skal gjøre, men at vi ikke kom til å reise. Vi ble værende for å vise Israels folk at de ikke er alene.

Overalt hvor vi går forteller vi mennesker at amerikanere støtter Israel. Vi viser støtte til de som Gud omtaler som sine "øyenstener".

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.