Russlands allianse setter Israel i fare

27. oktober 2015 |  Charles Gardner

Faren som Israel befinner seg i iforhold til Russlands nye allierte i Midtøsten, ble fokuset under en konferanse i London som ble holdt i skyggen av samlingen av Storbritannias folkevalgte.

I forkant av 5 års-jubileet for starten på Den arabiske våren ble det lagt vekt på at Russlands nye forbindelse til Iran, Irak og Syria - bitre fiender av Israel - ikke var en oppskrift for å oppnå stabilitet, selv om intensjonen er å kjempe mot IS-terroristene.

Ulike ledere talte til en gruppe kristne forbedere som jobber for organisasjonen Together for the Nation. Forbederne kalte til et haste-bønnemøte (i lys av de mange utfordringene som som Storbritannia og verden står ovenfor) i Emmanuel Centre i Marsham Street, Westminster.

Dr Clifford Hill, en fremstående sosiolog og forfatter, gjentok et utsagn som hans venn, den avdøde Lance Lambert, sa for noen år siden. Uttalelsen gikk på at når sjia -og sunnimuslimene har løst sine uenigheter så vil de komme til å samle seg mot Israel.

Den britiske evangelisten David Hathaway pekte på at ved å gi militær hjelp til Syria og landets allierte så støttet Vladimir Putin Israels største fiender. "De gir støtte til folket som utfører angrep mot Jerusalem". Her refereres det til en bibelsk profeti om en Harmageddon-aktig krig i regionen. (Esekiel 38)

Han advarte mot at Storbritannia ikke må støtte feil side i konflikten - altså Putin. Han la til at det å kvitte seg med Saddam Hussein og Muammar al-Gaddafi var feilgrep som hadde "sluppet løs en tiger" (altså islamistisk fundamentalisme).

Dr Hill tok også opp flyktningkrisen som for tiden preger Europa. Han tror dette er den beste muligheten kristne noen gang har hatt til å nå muslimer med evangeliet. Han viste til en sak i Indonesia - verdens største muslimske land - hvor flere million muslimer hadde blitt kristne på grunn av et migrant-program som regjeringen hadde iverksatt for å spre mennesker ut fra de tett befolkede byene, og bosatt dem på øyer hvor flertallet var kristne. Den varme velkomsten de fikk førte til en interesse for troen, som igjen førte til en masse-omvendelse.

På samme måte kan Gud gjøre noe godt ut av IS sin ondskap nå som vanlige muslimer blir skremt og tar avstand fra "oppførselen som er ment å være et eksempel på Mohammeds egne handlinger, ettersom han også tvangskonverterte og drepte jøder og kristne".

"Men er kirken klar for en stor høst?" spurte han.

Dr. Hill, som selv er en menighetsleder, bekymrer seg for den økende sekulariseringen av Storbritannia som kommer til uttrykk i en samling av lover som "setter oss fri" fra kristendommens syn på moral.

Senere på dagen kom han med en offentlig erkjennelse av at han selv ikke gjorde noen ting da abortloven i 1967 trådte i kraft i Storbritannia. "Jeg ledet en menighet på ett tusen mennesker i Tottenham i Nord-London. Jeg var for opptatt med å lede en menighet, så jeg så ikke det store bildet av hva som skjedde i landet vårt."

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.