Hjelp en kristen palestiner med å bli en ambassadør for sannhet

28. oktober 2015 |  Israel Today Stab

Dette er en personlig appell skrevet av den kristne palestineren "Matteus".

Hvis du vil hjelpe "Matteus" med å nå målet målet som blir nevnt nedenfor så kan du sende en e-post til ryan@israeltoday.co.il og så setter vi deg i kontakt med ham.

Jeg ble født på Gazastripen i 1994 i en kristen familie. Jeg gikk på en islamistisk skole hvor jeg hver dag ble opplært til å hate jødene og til å gjøre det jeg kunne for å ødelegge staten Israel.

Ettersom jeg vokste opp omgitt av denne mentaliteten, og selv var en kristen, så ble jeg trakassert og fysisk misbrukt av islamistiske grupper som forsøkte å omvende meg, og de responderte med sinne da jeg nektet å gjøre dette. Dette førte til ytterligere mishandling og forfølgelse.

Selv om jeg kun var en kristen på grunn av min familie, så visste jeg likevel nok om islam til ikke å ønske å konvertere til det.

Da jeg var 15 år bestemte jeg meg for å rømme fra Gaza. Som kristne fikk vi en eller to ganger i året lov til å besøke Betlehem og andre byer på "Vestbredden". Ved påskeferien dette året reiste vi til Ramallah, og jeg ble aldri med tilbake.

Da begynte ting å gå i feil retning. Jeg begynte å drikke og feste og være sammen med feil folk. Jeg fortsatte å gjøre dette helt til jeg en dag møtte et fremmed par på gaten i Ramallah. De fortalte meg om Guds kjærlighet og at Jesus er veien, sannheten og livet.

Jeg tenkte at de var tullinger, men jeg lyttet likevel til dem med respekt. De inviterte meg med på et møte, og jeg tenkte "hva har jeg vel å tape?". Så jeg ble med, og litt etter litt endret Gud mitt hjerte og fylte meg med kjærlighet og medfølelse for Hans folk.

Han åpnet mine øyne slik at jeg så på Israel på en ny måte.

Da jeg bodde på Gazastripen lærte jeg at israelerne er våre fiender og at vi må hate dem og kjempe for å frigjøre Palestina fra okkupasjonen. Men da jeg kom til Vestbredden og begynte å lese Det nye testamentet fikk jeg oppleve den kjærligheten som Gud hadde lagt på mitt hjerte for det jødiske folket.

Etter en stund hadde jeg flere hundre jødiske venner. Jeg ba om unnskyldning for hatet som jeg tidligere hadde hatt mot dem, og forklarte at jeg nå forsto at Israel har rett til å eksistere som nasjon og at Guds løfte til dem om dette landet gjelder til evig tid.

Det å ha dette synet har definitivt gjort at jeg har møtt utfordringer på Vestbredden, men det er dette jeg tror på, og jeg er nødt til å dele min tro.

Nå skal jeg snart ta fatt på en ny reise. Jeg skal gå på North Central College som ligger i nærheten av Chicago.

Min tid på North Central vil hjelpe meg på mange måter. Kurset jeg skal ta er et engelsk-kurs, hvilket vil hjelpe meg til å på en mer effektiv måte kunne åpne øynene til de jeg skal snakke med i fremtiden. Det vil gjøre engelsken min bedre slik at jeg dele sannhetens budskap med et enda større publikum!

Jeg er blant annet kalt til å fortelle sannheten om den sammensatte situasjonen i dette landet, åpne menneskers øyne slik at de får se Israels rett til dette landet, og til å være en stemme som kan tale mot det de pro-palestinske mediene sier.

Prisen på min reise og mitt opphold i USA vil være på 52.000 kroner (skolepenger og flyreise). Losji og personlige utgifter kommer i tillegg. Herren har allerede velsignet meg med en familie som lar meg få bo sammen med dem i deres hjem under mitt opphold i USA.

Jeg vil på forhånd takke dere for all deres støtte og forbønn! Dere må gjerne sende meg en e-post hvis dere har spørsmål.

Hvis du ønsker å hjelpe "Matteus" så kan du sende en e-post til ryan@israeltoday.co.il, og så vil vi sette deg i kontakt med ham. Dette er for å ivareta hans sikkerhet. >p>

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.