En uforfalsket rapport

4. november 2015 |  Tsvi Sadan

Enhver profesjonell rapport om de pågående jihad-handlingene som palestinerne utfører, ser kun dagens lys etter at de har gått igjennom en redaksjonell vurdering som i mange tilfeller ender opp med å forvrenge sannheten.

I noen tilfeller skjer dette som følge av dårlig journalistikk. Andre ganger derimot, blir artikler og reportasjer vinklet for å tjene en politisk agena. I begge tilfellene blir resultatet et produkt som man burde oppsøke og lese med en god posjon mistenksomhet og varsomhet.

Amatør-rapporter fra de som faktisk opplever volden demonstrerer klart og tydelig den store forskjellen som eksisterer mellom det falske og det som er ekte. Et innlegg på Facebook, som ble publisert den 27. oktober av Eyal Eshkol, en reservesoldat i det israelske forsvaret, er et godt eksempel på nettopp dette.

Nedenfor kan du lese et utdrag fra Eshkols innlegg. Det viser noe av det som faktisk skjer i Israel i disse dager, istedetfor den syntetiske "virkeligheten" som mediene fremstiller.

"Vårt siste oppdrag denne morgenen var å la noen palestinske arbeidere få komme inn gjennom porten til deres oliventre-lunder ...Som takk for dette ble vi møtt av ikke en men to bomber som var laget av propangass. Du må forstå hva dette innebærer: terroristene som plasserte bombene der visste at vi ikke kom til å åpne porten. De visste at det var en stor sjanse for at noen fra deres egen landsby kunne komme til å utløse eksplosjonen ved en feiltagelse, og at dette ville ødelegge oliventrærne til mange av deres landmenn. Du lurer kanskje på hva som ble gjort med dette? Går du ut ifra at vi fortalte arbeiderne at de var fortapt, og at vi sendte dem hjem igjen? Nei. Vi lot dem, deres utstyr og deres barn gå inn gjennom en annen port."

"Situasjonen er ganske forferdelig, og det vil kanskje komme til å bli enda verre før det blir bedre. Lytt nøye til det jeg forteller deg: Reservesoldatene som passer på deg legger sin sjel i dette arbeidet, men de egentlige heltene er hæren og grensesoldatene som hele tiden befinner seg i fare. De jobber døgnet rundt og flere av dem har blitt knivstukket mens de har forsøkt å hjelpe en terrorist, og likevel har de fortsatt å jobbe uten at noen fikk vite hva som skjedde. Og midt oppe i alt dette forsøker jeg å redde to hester som lever under forferdelige levekår i Abu Tor" (Sør-øst Jerusalem).

I tillegg til denne beskrivelsen av hva som faktisk foregår forteller også forfatteren hvor stolt han er over å få tjene Israel i en tid som dette og jobbe for at Israels innbyggere skal få være trygge. Han avslutter sitt innlegg med en oppfordring til israelerne om å vise godhet til soldatene som takk for at de jobber for deres sikkerhet. Denne holdningen og denne typen nyheter, og dette er forfatteren selv klar over, kommer ikke frem i de israelske mediene, for ikke å nevne de utenlandske mediene.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.