Israel står sammen med Frankrike; Netanyahu ønsker en samlet krig mot terror

15. november 2015 |  Israel Today Stab

I løpet av helgen er det blitt klart at Israel står sammen med Frankrike i solidaritet. Statsminister Benjamin Netanyahu ønsker en felles krig mot terror.

Opptog, politiske uttalelser og opplysningen av Knesset og gamlebyen i Jerusalem med fargene rødt, hvitt og blått (fargene i det franske flagget) viser at Israel ikke bare føler på det franske folkets smerte etter fredagens forferdelige terrorangrep i Paris, men at Israel også er klare til å samarbeide med landet for å få en slutt på terror.

Dette var budskapet i talen som Netanyahu holdt i det ukentlige kabinettmøte lørdag morgen.

"Det er på tide at verden våkner opp og står sammen for å bekjempe terror" sa statsministeren.

Netanyahu fortsatte med å kreve at det internasjonale samfunnet må slutte å behandle terror mot Israel på en annen måte en de behandler terror som begås andre steder, som for eksempel nå i Paris.

"Det er på tide at land (rundt om i verden) fordømmer terror som begås mot oss på samme måte som de fordømmer terror som begås andre steder i verden", formante han. "Vi er ikke ansvarlige for terroren som utføres mot oss, på samme måte som at Frankrike ikke er det. Terror er terror både i Israel og i Frankrike, og det som står bak terroren er ekstrem islam og dets ønske om å tilintetgjøre sine ofre".

Netanyahu henviste spesielt til den palestinske presidenten Mahmoud Abbas "som i går fordømte terrorangrepene i Paris". Netanyahu sa at han også burde "fordømme den ondskapsfulle terroren som rammer uskyldige israelere", og at Abbas samtidig må stanse oppfordringene til å utføre denne terroren.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.