Å danse med djevelen

19. november 2015 |  Charles Gardner

Selv før jeg fikk vite at hovedmålet for massakren i Paris var et teater som inntil nylig var eid av jøder, så har jeg lurt på om vi i Vesten nå høster konsekvensene fra vår "dans med djevelen".

Tenk at så mange sivile mennesker som var ute og nøt en kveld på byen plutselig skulle finne seg ansikt til ansikt med en terrordesperado. Det er nesten umulig å begripe. Men det var også en elefant i rommet den kvelden. Det var noe i dette rommet som vi ikke tør å snakke om.

Ordføreren i London, Boris Johnson, refererte til gjerningsmennene, IS-terroristene, som tilhengere av en dødskult, hvilket IS jo absolutt er. Men disse uttalelsene vitner også om at det er noe man har glemt, i tillegg til forbindelsen mellom konserthallen Bataclan og jøder, og det er at det er en link mellom denne ondskapsfulle ekstremismen og den mørke naturen og stemningen som var på denne konserten, hvor de fleste av de som mistet sitt liv fredag kveld befant seg.

Bandet Eagles of Death Metal skal akkurat ha begynt å fremføre sangen "Kiss the Devil (Kyss djevelen) da gjerningsmennene åpnet ild og konsertlokalet ble omgjort til djevelens hule. Fantasi ble virkelighet og en person som var vitne til hendelsen beskrev det hele som "et helvete".

Avisen Mail on Sunday publiserte i mai en "profetisk" artikkel hvor de skrev at det er oppdaget at det bor jihadister i Storbritannia. Den samme avisen publiserte også en "urovekkende profeti" som belyses i en kontroversiell film som beskriver et terrorangrep i Paris. Denne filmen skulle snart ha visning på kinoer i Frankrike. I lys av terrorangrepet sist fredag har denne filmen nå blitt trukket fra kinoprogrammene. (Dette er andre gangen denne filmen nå ikke bli vist på franske kinoer, da den også ble trukket i etterkant av angrepene på satiremagasinet Charlie Hebdo og et jødisk supermarked).

Likevel er det nesten ingen i media som snakker om den bibelske profetien, selv om denne faktisk ville kastet litt lys på denne mørke situasjonen. Bare et eksempel på denne profetien er at verden kommer til å være preget av mye vold - slik som på Noas tid - rett før Jesus kommer tilbake og skal innføre sitt fredsrike.

Politikere har omtalt massakren i Paris som "et angrep på sivilisasjonen". Men mitt svar til dette er: Hvilken sivilisasjonen? Vi later til å være oppslukt av mørk og uhyggelig fantasi, og vi henger opp bilder av vold i våre hjem. Vi gratulerer oss selv for vår "frihetskultur", som forresten ble kjøpt og oppnådd gjennom to verdenskriger, og før det; gjennom blodet fra kristne martyrer som grep sverdet i et forsøk på å bringe frem Guds ord. Denne "friheten" har vi nå besluttet å forkaste og vi har erstattet den med moralsk relativisme hvor det nesten ikke finnes noen regler for hvordan vi skal leve: Vi promoterer død (gjennom for eksempel abort og aktiv dødshjelp), og vi gjør det vi kan for å redefinere ekteskapet, familien og samfunnet som helhet.

Homofobi og islamofobi er alt annet enn politisk korrekt. Politisk korrekthet har erstattet De ti bud. I skrivende stund risikerer en høyt respektert pastor i Nord-Irland å få fengselsstraff for å ha brutt nettopp De ti bud. Det er nok bare et spørsmål om tid før vi får lov til å si at Jesus er den eneste veien til Gud, da man ved å si dette kan komme i fare for å støte andre religioner. Men vår sivilisasjon ble jo bygget på nettopp denne uttalelsen. Vi trodde på ham fordi han var ekte og fordi han sto opp igjen fra de døde. Vi trenger ikke å tvinge noen til å tro på ham; vi kan rett og slett bare fortelle om han.

Dessverre er likevel vårt moralske forsvar nede, og grunnlaget for vår jødisk-kristne sivilisasjon har blitt undergravet. Det er derfor vi som samfunn befinner oss i stor fare for å kollapse.

Jeg kan ikke snakke på vegne av Frankrike og resten av verden, men jeg vet at for Storbritannia så er tiden i ferd med å renne ut. Den ikoniske Big Ben-klokken, som har blitt et symbol på Storbritannia over hele verden, har i den siste tiden gjennomgått reparasjoner i frykt for at det skal være for sent å reparere den. Dette kan sees i sammenheng med at parlamentet i landet også står i fare, og det er snakk om at flere folkevalgte må gå. Også flere av våre store turistattraksjoner står i fare på grunn av mangelen på finansiering.

Før i tiden var vi en stor nasjon som sendte misjonærer rundt om i verden for å dele de livsforvandlende gode nyhetene om Jesus Kristus. Men nå har vi kastet ut det som vi en gang holdt kjær. Jesus sa at vi skulle bygge på steingrunn, men vi har bygget på sand.

I stedet for å bygge på fjellgrunnen som har stått tiden tann, nemlig den sikre og trofaste klippen som Kristus er, hans gjenoppstandelse og hans gjenkomst, så har vi bygget på den ustabile sanden som ligger til grunn for kortvarig komfort.

Vi er nødt til å omvende oss og vende tilbake til Herren!

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.