Makan! En tidligere jødisk butikk trekker israelske produkter

22. november 2015 |  Israel Today Stab

Det største kjøpesenteret i det kontinentale Europa har valgt å trekke alle produktene som er merket med "produsert i Israel" fra hyllene hvis disse produktene er laget i Judea, Samaria eller på Golanhøydene.

Talspersoner for KaDeWe (Kaufhaus des Westens) sier at avgjørelsen ble tatt i samsvar med EUs bestemmelse om at disse produktene fra nå av skulle bli merket med at de var produsert i det "okkuperte Palestina".

Butikken lover at så snart produktene har fått den riktige merkingen, så vil de igjen bli å finne i butikkhyllene.

Noe av det som gjør dette så irriterende er at KaDeWe begynte som en jødisk-eid butikk som ble stjålet fra de opprinnelige eierne av nazistene.

KaDeWe ble startet i hjertet av Berlin i 1905 av en jødisk forretningsmann ved navn Adolf Jandorf. I 1927 ble det kjøpt opp av en annen jødisk forretningsmann, Hermann Tietz, som gjorde KaDeWe til Europas ledende kjøpeopplevelse.

Men bare seks år senere innførte nazistene deres raselover som gjorde det forbudt for jøder å eie sine egne forretninger. Dermed ble Hermann Tietz sine forretninger, deriblant KaDeWe, gitt til mer "ariske" eiere.

Hvis du, kjære leser, synes at dette er støtende, så er det på tide at du viser israelere og hele det jødiske markedet verden over at du står sammen med dem.

Kjøp israelske produkter fra Judea og Samaria.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.