Frekkheten bak "Breaking the Silence"

23. november 2015 |  Tsvi Sadan

En ny populær video som er blitt spredt på internett viser den radiale israelske gruppen "Breaking the Silence" (Bryt stillheten). Organisasjonen har tvunget israelske nyhetsbyråer til å snakke om denne organisasjonen som skader Israel rykte på en kraftig måte.

"Breaking the Silence" er en venstreorientert gruppe som har som mål å "avsløre" de påståtte "grusomhetene" som Det israelske forsvaret er ansvarlige for. Denne gruppen, som har som mål å få en slutt på "okkupasjonen", har vunnet favør hos europeiske land som i dag støtter deres aktiviteter, blant annet deres arbeid i 2009 og 2014 med å si at Israel begikk krigsforbrytelser på Gazastripen. I juni i fjor sendte Israel en formell klage til de sveitsiske myndighetene for deres økonomiske støtte til organisasjonen.

I en video som ble publisert i går forteller den israelske reservesoldaten Amit Deri hvor lei han er av organisasjonen Breaking the Silence og hvor ødeleggende gruppens aktiviteter i Hebron og andre steder er.

På sine Facebook-side skriver Amir Deri: "Selv om jeg trodde at jeg hadde sett alt så klarte det som skjedde under gårsdagens reservetjeneste i Hebron å overraske og skuffe meg". Videoen viser en av lederne bak Breaking the Silence, Avner Gevaryahu, mens han forteller en liten gruppe britiske turister historier som er tatt helt ut av sin kontekst (noe disse gruppene elsker å gjøre). Dette var historier som var ment å skulle vise hvor inhumane soldatene i Det israelske forsvaret er.

I en historie fortelles det om "soldater som bruker maskingevær mot sivile områder i Hebron". På spørsmål om hvor mange som ble drept i dette påståtte angrepet klarte ikke gruppens talsmann Yehuda Shaul å komme med et eneste navn på en palestiner som ble drept i det som skulle vært en motangrep etter at en palestinsk mann skjøt og drepte et israelsk spedbarn ved Shalhevet Pass i 2001.

En annen historie forteller om irriterte soldater som forsøker å se på en fotballkamp. En tourguide forteller at "soldatene ser etter en leilighet som har parabol. De tar seg inn i denne leiligheten, binder for øyene på de som er der, og ser fotballkampen. Dette skjer hver gang det er en viktig fotballkamp".

Selv om en ting som dette kan virke som bagateller, så forteller Deri at han i løpet av de årene han har tjenestegjort i Hebron, at han aldri har opplevd noe av denne typen. Han la samtidig til at det har skjedd feilgrep, men i motsetning til det Breaking the Silence påstår, så har ikke disse feilgrepene vært blitt gjort med vilje. Deri sier at når ting som ikke skal skje skjer, så blir dette tatt svært alvorlig og håndtert av Det israelske forsvaret.

Amit Deri er det siste tilskuddet til et økende antall israelere som er lei av at utkantgrupper som har en politisk agenda og som mottar støtte fra andre land, jobber for å sverte Israels rykte.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.