Senioroffiserer i Det israelske forsvaret ble skadet i terrorangrep

24. november 2015 |  Israel Today Stab

To senioroffiserer i Det israelske forsvaret, en oberst og en løytnant, ble sammen med to soldater skadet tirsdag morgen da en palestinsk-arabisk terrorist kjørte bilen sin inn i Tapuah-krysset i Samaria.

Offiserene hadde jobbet med å kartlegge området som en del av arbeidet med å redusere antallet knivstikkinger og bildrap utført av palestinere som ønsket å skade israelere.

En av israelerne fikk moderate skader, mens de andre fikk lettere skader.

Gjerningsmannen ble skutt og skadet av andre soldater som var stasjonert i nærheten. Mannen mottok umiddelbart medisinsk assistanse, og han vil bli tatt inn til avhør av politiet.

Angrepet skjedde bare en dag etter at to palestinske jenter på 14 og 16 år knivstakk flere mennesker på åpen gate i Jerusalems Mahane Yehudah-marked.

Jentene, som var slektninger av palestinere som ble drept av Det israelske forsvaret for mange år siden, brukte saks for å knivstikke fire mennesker, blant dem en 70 år gammel arabisk mann som de ved en feiltagelse trodde var en jøde.

En politimann som var vitne til hendelsen skjøt begge jentene. Den ene av dem ble drept og den andre den andre fikk moderate skader.

På mandag angrep også en palestinsk mann som var utrustet med kniv en 18 år gammel israelsk soldat som ikke var i tjeneste, men som fylte bensin på hovedvei 443 nord for Jerusalem. Angriperen ble skutt og drept av andre soldater som responderte på hendelsen.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.