Sosiale medier får barn til å utføre terror

26. november 2015 |  Israel Today Stab

Motivasjonen bak barneterror kommer hovedsakelig fra oppfordringer som kommer på sosiale medier. Dette er Israels nye krig". Som en del av utenriksdepartementets kampanje mot voldoppfordringer på internett møtte Israels viseutenriksminister Tzipi Hotovely sjefen for YouTube, Susan Wojcicki, og lederen for offentlige saker i Google, Jennifer Downes, ved selskapets kontorer i Silicon Valley.

I møtene snakket Hotovely om problemet med at barn på sosiale medier blir oppfordret til å gå ut på gatene og knivstikke tilfeldige mennesker: "De daglige knivstikkingene i Israel er et resultat av unge gutter og jenter om har blitt indoktrinert fra en ung alder av. Dette skjer gjennom det palestinske skolesystemet og sosiale medier. Vi jobber daglig med å konfrontere disse oppfordringene. Dette er en oppgave som vil dra stor nytte av å få hjelp og samarbeide med noen av de store selskapene innen sosiale medier.

Etter møtet ble det iverksatt en mekanisme som skal overvåke innhold på sosiale medier hvor det oppfordres til vold og skal bidra til å forhindre at dette innholdet blir spredd.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.