Hva blir gjort bak scenen når det gjelder terrorangrepene?

26. november 2015 |  Israel Today Stab

Israels interne og eksterne sikkerhetstjenester jobber febrilsk med å forhindre at potensielle terrorister skal utføre terrorangrep, og det jobbes også med å terrorister som er på rømmen. Likevel diskuterer landets politikere og tjenestemenn hvilke andre tilleggstiltak som kan innføres og iverksettes.

Det har blitt bestemt at arbeidstillatelsen til palestinere, hvis familiemedlemmer har vært involvert i terrorangrep, skal bli annullert. I tillegg vil deres reisetillatelse til Jordan bli inndratt. Disse avgjørelsene ble tatt etter det siste angrepet i Gush Etzion. Gjerningsmannen hadde på forhånd fortalt sin mor at han planla å utføre et angrep, men moren skal ikke ha gjort noe for å forhindre at han skulle utføre planene sine.

Statsminister Netanyahu har møtt militærets ledere og landets forsvarsminister for å diskutere muligheten for å i fremtiden kunne utvise terroristenes familier til Gazastripen.

Innenriksminister Silvan Shalom er i ferd med å ferdigstille et lovforslag som, hvis det blir godkjent, vil gjøre det mulig å inndra statsborgerskapet til terrorister som har forrådt staten Israel. Inndragelsen vil være mulig å utføre også hvis personen befinner seg i utlandet.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.