200 amerikanske, enslige soldater feiret Thanksgiving i Israel

27. november 2015 |  Yossi Aloni

Omlag 200 enslige soldater fra Nord-Amerika samlet seg i går kveld i Beit Hachayal i Tel Aviv for å feire en spesiell Thanksgiving-middag som var laget av kokken Idan Ianovici. New-yorkeren var tidligere soldat, men nå eier han Vici Deli i Raanana.

Thanksgiving-middagen var arrangert av Nefesh B’Nefesh, Venner av Israels forsvarsstyrker (FIDF), Immigrasjonsmyndighetene, Det jødiske byrået for Israel og Det jødiske nasjonalfondet. Målet med middagen var å la unge immigranter som ikke har familie i Israel få mulighet til å feire den tradisjonelle høytiden, men med en israelsk tvist.

"Thanksgiving er en høytid hvor hovedfokuset er på familien" sa Marc Rosenberg, en av lederne for Nefesh B’Nefesh. "Vi ønsker å la nye enslige amerikanske soldater som ankommer Israel få muligheten til å feire denne amerikanske høytiden sammen med andre amerikanere her i Tel-Aviv."

Middagen besto av kalkun, tranebærsaus, gresskarpai og annen tradisjonell Thanksgiving-mat, samt flere israelske desserter.

"Da jeg var en enslig, ny soldat feiret jeg Thanksgiving kun sammen med noen få venner" sa Ianovici som har tjenestegjort i Israel væpnede hær og som har jobbet i restauranter i New York og Israel siden han var 16 år gammel. "Jeg er så glad for at jeg får muligheten til å gi disse unge soldatene sjansen til å få oppleve en ekte Thanksgiving i Israel."

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.