VIDEO: Forestill deg rapporten etter Paris-terroren: "7 menn skutt og drept; 129 døde"

29. november 2015 |  Tsvi Sadan

Er israelere dumme hvis de misliker europeiske overskrifter hvor det står: "Palestiner skutt og drept etter et angrep i Jerusalem som tok livet av to". Har flere tiår med konflikt gjort dem overfølsomme? Er det feil av dem å forvente at mediene skal produsere mer rettferdige og korrekte overskrifter som dette: "Palestiner skutt og drept etter at han drepte to israelere".

I etterkant av terroren i Paris - hvor 129 mennesker ble drept i kaldt blod - så nyhetsportalen Maariv sin mulighet til å spørre noen folk på gatene i Paris som nylig hadde opplevd terroren, hva de syntes om en falsk avisforside som hadde overskriften: "Syv menn ble skutt og drept under terrorangrep i Paris. 129 døde. Hvis personene som ble intervjuet i denne reportasjen representerte flertallet i folkets oppfatning om slike overskrifter, så kan det virke som at israelere som er sinte på BBC for deres lignende overskrifter, egentlig har god grunn til å være det.

Ikke overraskende var det ikke en eneste person som mente at den falske overskriften var akseptabel. Reaksjonene var alt fra "dette er løgn" til "alle terrorister burde bli omtalt som terrorister". Ingen av de spurte mente at overskriften var ok, og flere mente at den indikerte en støtte til terroristene. Den lille videoen som ble laget av dette eksperimentet vil mest sannsynlig ikke endre måten europeere ser på Israel. Det er likevel en viktig dokumentar som viser at slike overskrifter burde bli ansett som et tegn på Europas intolerante holdning mot Israel.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.