En atom(ord)krig

1. desember 2015 |  Charles Gardner

Mens verden nok en gang skjelver over tanken på en atomkrig, så er det verdt å merke seg at den egentlige konfrontasjonen ligger, som den alltid har ligget, i det åndelige.

Mens krigen mellom lyset og mørket fortsetter å utspille seg har det høyteknologisk media, som har mulighet til å nå mennesker over hele verden, nå også en unik mulighet til å påvirke mennesker. Men i denne nye opp-ned-verden så blir sannheten ofte vendt på hodet.

Den forferdelige massakren i Paris fikk selvsagt mye medieoppmerksomhet, men samtidig blir lite oppmerksomhet rettet mot den nesten daglige terroren som utspiller seg i Israel. Det har vært nesten 800 angrep i løpet av de siste månedene. Palestinske gjerningsmenn har blitt fremstilt som "underdogs" som kjemper for en rettferdig sak, mens de egentlige ofrene i disse ulike angrepene er uskyldige jøder.

Det handler ikke om et land som noen påstår er stjålet eller okkupert. Det handler om et hat for jødene, og det er dette som er årsakene for hvert av angrepene. Både medier og sosiale medier kommer med oppfordringer om å utføre denne volden. Den palestinske presidenten Mahmoud Abbas ber FN om å "beskytte palestinerne fra israelernes vold", men samtidig oppfordrer han palestinere til å gå til angrep på israelerne.

I den seneste hendelsen knivstakk to palestinske tenåringsjenter en 70 år gammel mann med saks på et åpent og folksomt marked i Jerusalem. Men offeret, Yussuf Alharoub, var ikke jødisk, men en palestinsk mann fra Betlehem. En av jentene ble skutt og drept av en sikkerhetsvakt. Yussuf fortalte medier: "Både jødene og palestinerne lider på grunn av det som skjer nå, og ingen av partene tjener noe på det".

Jesus sa at Han er "sannheten" (Johannes 14:6) og hans elskede disippel Johannes sa at den som hater sin bror er i mørke (1. John 12:10). Han la til at de som nekter for at Jesus er Messias, er løgnere (1. John 2:22). Videre sa Jesus at Han er veien til frelse, Den gode hyrde, og at alle de som kom før Han var løgnere og tyver. "Tyven kommer for å stjele, myrde og ødelegge. Jeg har kommet for å gi dere liv i overflod". (Johannes 10:10).

Det vi er vitne til rundt om i verden, i alt fra ateistene og humanistene i England til islamske fanatistene i Midtøsten, er et felles hat for jødenes Gud, som også kristne tilber. Den sjokkerende sannheten er at også i England, som i Saudi-Arabia og områder som er kontrollert av IS, så finnes det ingen beskyttelse for muslimer som har oppdaget av Jesus er Den sanne hyrde.

Nissar Hussain, en britisk mann med pakistanske gener, ble brutalt banket opp utenfor sitt hjem i Bradford, Yorkshire. Etter dette fulgte nesten 20 år med trakassering, fornærmelser og fysisk misbruk i tillegg til angrep på hans eiendom og hans familie, og dette ble utført av det lokale, muslimske samfunnet. Og midt i alt dette har han blitt forrådt av de som skulle være der og beskytte han. Politi, kirkeledere og politikere har nektet å medgi at det er hans status som en tidligere muslim som har konvertert til islam, som er årsaken til alle angrepene. Det virket som at ingen av disse myndighetspersonene ønsket å sette deres forhold til muslimene på spill.

Nå har en britisk domstol begått et latterlig forsøk på å utvise rettferdighet i en forferdelig sak som omhanlder anti-semittisk vold mot en jødisk mann på det ikoniske "Speaker's Corner" i London. Dette er et ikonisk sted innenfor ytringsfriheten. På tross av klare bevis på at mannen har begått en rekke rasistisk motiverte handlinger (som i Storbritannia kategoriseres som "hatskriminalitet") så ble gjerningsmannen kun kjent skyldig i å ha ødelagt den jødiske mannens mobiltelefon som traff bakken i styret som oppstod. Og i Nord-Irland må pastor Jim McConnell møte i retten for å ha kalt islam "satanistisk".

Som jeg sa; det er en kamp mellom lyset og mørket. Hvilken side er du på?

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.