Jødisk Cambridge-professor refset israelsk skolejente

3. desember 2015 |  Israel Today Stab

En 13 år gammel israelsk skolejente ba professoren om hjelp med en skoleoppgave, men ble avvist på grunn av ekspertens støtte til palestinerne og BDS-bevegelsen.

Da Dr. Marsha Levine, en Cambridge-utdannet professor som er ekspert på temming av hester, ble spurt om hjelp på en skoleoppgave som var relevant med hensyn til Levines ekspertise, så ble ikke bare Shachar Rabinovitz fra en kibbutz nord i Israel nektet hjelp, men hun mottok også kjeft fra professoren over det professoren omtalte som palestinernes "vanskelige situasjon".

Rabinovitz innledet e-posten med å skrive at hun "var fra Israel" før hun skrev hva hun lurte på. "Jeg har en oppgave om hester på skolen, og det hadde vært kjempefint hvis du kunne svare på noen spørsmål som jeg har" skrev jenta.

Rabinovitz ble møtt med kritikk. Levine svarte: "Jeg skal svare på spørsmålet ditt når det finnes fred og trygghet for palestinerne! Du er kanskje bare et barn, men hvis du er gammel nok til å skrive til meg så er du også gammel nok til å lære om Israels historie og hvordan den har påvirket livene til det palestinske folket."

Levine forklarte at hun er medlem av organisasjonen Jews for Justice for Palestinians (Jøder som ønsker rettferdighet for palestinerne) og at hun også støtter BDS-bevegelsen (Boycott, Divestment and Sanctions). Hun sendte også Rabinowitz en link til organisasjonen Jews for Justice for Palestinians sin internettside, og hun oppfordret jenta til å lære seg mer om historien til det palestinske folket.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.