En del av løsningen: Israel på klimakonferansen i Paris

3. desember 2015 |  Israel Today Stab

Israels deltagelse ved FNs konferanse om klimaendringer (UNFCCC), som i disse dager blir avholdt i Paris, er en mulighet for Israel til å drive politisk brobygging. Selv om Israel utgjør en relativt liten forskjell i klimaendringene, så gjør Israels geografiske beliggenheten landet svært utsatt for farene ved klimaendringer på nesten alle områder, blant annet i forhold til vann, folkehelse, jordbruk, energi, det biologiske mangfoldet, infrastrukturen langs kystlinjen, naturkatastrofer, nasjonal sikkerhet og mye mer.

Under en tale på konferansen la statsminister Netanyahu vekt på at Israel forstår "bekymringene og behovet for en global løsning. I løpet av denne konferansen er det blitt bragt mange initiativer og forslag på banen, og jeg ønsker å si at Israel forplikter seg til å jobbe mot disse målene, både i ord og i handlinger, slik at vi kan oppnå det vi har satt oss fore." Netanyahu la også vekt på at "Israel i fjor ble rangert som nummer en på Global Clean-Tech innovasjonsindeks. Vi er ledende i verden når det gjelder å bruke vann på en effektiv, og dermed energibesparende måte. Israel er det landet i verden som er best på å resirkulere vann. Min regjering har lansert et initiativ for å redusere verdens avhengighet på råolje, spesielt når det kommer til transport. Israel er en global leder når det kommer til søken etter alternativ energi og drivstoff."

Under en bindende avtale vedrørende utslippet av klimagasser så har Israel forpliktet seg til å redusere utslippet av drivhusgasser per innbygger til 7.7 tCO2e (tonn karbondioksid) innen 2030. Dette utgjør en reduksjon på 26% fra utslippet i 2005. Disse reduksjonene vil komme fra sektorer som elektrisitet, industri, transport, bolighus og næringsbygg, søppel og jordbruk.

Israels delegasjon i Paris, som tilsvarer 70 personer, består blant annet av statsminister Benjamin Netanyahu, miljøvernministeren Avi Gabbay, Yisrael Dancziger, medlemmer av Knesset, regjeringsmedlemmer, medlemmer av miljøorganisasjonen NGO, representanter fra næringslivet, samt mange flere.

Israel er aktivt involvert i denne konferansen og har blant annet organisert seminarer om avskoging, fornybar energi og bruk av alternative metoder for avkjøling.

Blant de israelske innovasjonene som skal bli presentert på konferansen er blant annet Solar Edge, Ecoppia, Sologic and Phinergy.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.