Netanyahu nekter å møte Belgias utenriksminister

3. desember 2015 |  Israel Today Stab

Reynders er den første europeiske utenriksministeren som må betale prisen for det israelske utenriksdepartementets nye vedtak om å på en aktiv måte motsette seg land som støtter merkingen av israelske produkter.

Israels statsminister og utenriksminister nektet å møte Belgias utenriksminister Didier Reynders på bakgrunn av at Belgia er blant landene som støtter merkingen av produkter. Det israelske utenriksdepartementet kommenterte avgjørelsen ved å forklare at et møte aldri var planlagt på grunn av problemer med timeplanen.

En av tiltakene til Det israelske utenriksdepartementet er "suspensjonen av den diplomatiske kontakten ved institusjoner i EU og deres representanter i denne saken."

Reynders var initiativtakeren bak brevet som i forrige måned ble signert av 16 europeiske utenriksministere som støtter EUs utenrikssjef Federica Mogherinis forslag om å merke varer som er produsert i Israel. Dette brevet blir ansett som den siste dråpen som fikk EU til å foreta den omstridte avgjørelsen.

Etter dette brevet har Det israelske utenriksdepartementet vedtatt å begrense det diplomatiske samarbeidet med de 16 landene og deres representanter i Israel. De har også vedtatt å nekte delegasjonene fra disse landene å få besøke Judea, Samaria og Gaza. I tillegg skal Netanyahu nylig ha instruert utenriksdepartementet om å revurdere EUs involvering i fredsprosessen med palestinerne.

Forrige tirsdag holdt Den kristne internasjonale ambassaden et spesielt symposium ledet av Hannu Takkula og Bas Belder. Blant de inviterte gjestene var Fader Gabriel Nadaf. Han er en israelsk-arameisk kristen mann som sier at: "merkingen av israelske varer en et svik mot de kristne verdiene i Europa og det fører til ytterligere svekkelse av den kristne ånden i Europa."

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.