Japans prins og forbindelse til Israel fyller 100 år

3. desember 2015 |  Israel Today Stab

Prins Takahito Mikasa, det eldste gjenlevende medlemmet av Det empiriske riket i Japan, som også er onkelen til den nåværende keiseren i Japan, fylte 100 år i går 2. desember 2015.

Mens han tjenestegjorde som junior kavalerioffiser i den japanske hæren under Den andre verdenskrig var prins Mikasa stasjonert i Kina. Der møtte han og ble imponert over "gløden og hengivenheten til de kristne misjonærene fra Vesten som arbeidet i de isolerte områdene i Kina." Etter dette ble prins Mikasa ekstremt interessert i hva som var årsaken til misjonærenes lidenskap.

Etter at Vesten beseiret Japan ønsket prins Mikasa å lære mer om Vesten. I løpet av de siste seks årene av hans studier så sa han at han hadde gjort en viktig observasjon: jødene var nøkkelen til Vestens sivilisasjon."

Siden da har prins Mikasa vært ekstremt interessert i både kilden til lidenskapen og jødedommen.

Han bestemte seg for å studere hebraisk for resten av sitt liv, og han utviklet en spesiell interesse for de bibelske profetiene om Israel. Han fordypet seg i de litterære verkene som omhandlet den vestlige sivilisasjonen. Han begynte å besøke jødiske tilstelninger i Tokyo, og det sies at han lærte seg å snakke flytende hebraisk.

Prins Mikasa ble likevel aldri involvert i de politiske spørsmålene vedrørende Israel, og han insisterte på at hans interesse for landet og for jødene begrenset seg til kun å omhandle det akademiske. Dette var også tilfelle da han skrev sin selvbiografi: "Grunnen til at jeg studerte orientalsk arkeologi var for å kunne gjøre undersøkelser i ruinene i Midtøsten og i Vest-Asia var for å kunne lære mer om menneskehetens og sivilisasjonens opphav. Jeg gjorde det også for å lære mer om befolkninger og stater, og for å tenke over hva det innebærer å være menneske."

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.