Markering i FN for 856.000 jødiske flyktninger

6. desember 2015 |  Israel Today Stab

Den 1. desember diskuterte et spesielt panel i FN "Historien fra Midtøsten som aldri ble fortalt: Rettferdighet for jødiske flyktninger fra arabiske land". Det viktige her er hvordan FN valgte å ta opp teamet.

Dette var den tredje gangen FN avholdt seremonien som holdes til minne om de 856.000 jødiske flyktningene som ble drevet fra arabiske land i det 20. århundre. 30. november ble av Knesset i 2014 vedtatt som en dag hvor man skal minnes dette. Dette er dagen etter 29. november, som er dagen da FNs Sikkerhetsråd vedtok delingsplanen for Palestina. Etter dette begynte arabere å angripe de jødiske samfunnene i landene deres i et forsøk på å hindre etableringen av en jødisk stat i landet Israel.

Israels ambassadør i FN, Danny Danon, sa at Israel vil jobbe mot at hele verden skal anerkjenne utfordringen som de jødiske flyktningene opplevde. "Denne historien ble holdt skjult i mange år" sa han, og pekte på forskjellen i hvordan verden behandler palestinske flyktninger og jødiske flyktninger.

Likestillingsministeren Gila Gamliel har pekt på at i løpet av de siste 65 årene så har FN og andre byråer brukt flere milliarder dollar på palestinske flyktninger, men ikke et øre på jødiske flyktninger. Videre sa hun at siden 1949 har FN vedtatt over 100 resolusjoner som angår palestinske flyktninger, men ikke et eneste vedtak er blitt fattet på vegne av jødiske flyktninger.

Historien om de jødiske flyktningene ble fortalt av den ledende journalisten Ben-Dror Yemini. Hans familie flyktet fra Jemen, og David Swissas familie flyktet fra Marokko. Minister Gamliels familie flyktet også, og de måtte forlate Tunisia.

Lederen for World Jewish Congress, Robert Singer, sa at selv om folk kanskje ikke er klar over det, så var det "flere jødiske flyktninger fra arabiske land enn det var arabiske flyktninger fra Israel. Dette fenomenet av at jødiske flyktninger blir ignorert", sa han "er en del av et pågående forsøk på å forvrenge sannheten. Dette har alltid vært målet til de som fortsetter å benekte Israels legitimitet."

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.