Netanyahu kritiserer Sveriges utenriksminister

8. desember 2015 |  Israel Today Stab

Sveriges utenriksminister Margot Wallström tråkket nok en gang i salaten da hun forrige uke kritiserte Israel for å ha henrettet palestinske terrorister som ikke hadde gått igjennom en rettslig prosess. Da hun på spørsmål fra et medlem av det svenske parlamentet ble spurt om hvorfor hun nektet å fordømme "palestinske terrorhandlinger" utført mot israelere, så svarte hun at Israels respons på angrepene har vært "overdrevne" og at de har ført til "ulovlige henrettelser av palestinere".

Det ser ut til at det israelske utenriksdepartementet fører en ny og strengere politikk mot europeiske land som støtter voldelige handlinger mot Israel. Statsminister Netanyahu ringte Sveriges statsminister Stefan Löfven på søndag for å utrykke bekymring over Wallströms kommentarer. "Dette er andre gang (Wallström) har kommet med kommentarer til Israel som vi ikke aksepterer og som ikke er sanne", sa Netanyahu til Löfven. Han ba også Löfven merke seg at den svenske utenriksministeren ikke kom med lignende uttalelser etter at terroristene i Paris og San Bernardino ble drept.

Netanyahu var enda tydeligere i sin tale til det israelske kabinettet: "Jeg fordømmer disse krenkende kommentarene fra den svenske utenriksministeren. Hennes uttalelse", fortsatte han, "er skandaløs, uvirkelig, frekk og virkelighetsfjern. Sveriges utenriksminister forslår at israelske borgere skal tilby terroristene nakkene sine slik at terroristene kan knivstikke dem med sine kniver."

Utenriksdepartementet har lagt til at israelske borgere og sikkerhetspersonell har rett til å forsvare seg. "Israelske borgere står ansikt til ansikt med terrorisme som blir ytterligere styrket av uansvarlige og usanne uttalelser (som de fra Wallström)." Dette er ikke første gang Sveriges utenriksdepartement har kommet med krenkende uttalelser rettet mot Israel. I oktober i fjor la skrev hun denne meldingen på Twitter: "Volden eskalerer i Jerusalem. Angrep på sivile er uakseptabelt. Få gjerningsmennene foran en domstol. Lederne må opptre ansvarlig." Disse "gjerningsmennene" var palestinske terrorister som forsøkte å ta livet av israelere med kniver og biler.

Den 13. november, etter angrepene i Paris, koblet Wallström den palestinske situasjonen til muslimsk terrorisme og påsto at drap på israelere var et uttrykk for desperasjon. Dette blir av mange forstått som en rettferdiggjøring av muslimsk terror, ikke bare i Israel, men også i Europa.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.