Jesus skaper overskrifter i Israel

15. desember 2015 |  David Lazarus

Den nest største nyhetsportalen i Israel publiserer hebraiske intervjuer om Jesus på forsiden sin. 95% av Israels befolkning er pålogget på internett hver dag, og gjennom hele dagen.

Mediegiganten Walla! produserer en egen serie med 24 intervjuer av messianske jøder som snakker om Jesus. I intervjuene er det en velkjent israelsk skuespillerinne som stiller de messianske jødene spørsmål om deres tro på Jesus.

Noen av temaene som blir tatt opp er:

Hvem er messianske jøder, hva er forskjellen på en messiansk jøde og en kristen, på hvilken måte avviser Talmud Jesus, og hvorfor finner man ikke Det nye testamentet på hebraisk i israelske bokhandlere.

Redaktørene for Walla! oppdaget flere populære videoklipp om Jesus som ble spredt på sosiale medier, og som var produsert av Israel College of the Bible (ICB). Overraskende og uventet nok tok Walla! kontakt med ICB og spurte om de kunne produsere en lignende serie om Jesus for dem som de kunne vise til det israelske folk.

Walla! er allerede i gang med å publisere videoklippene om troen på Jesus, på forsiden av deres hjemmeside, og de laster opp nye klipp under de timene på dagen hvor det er mest internettaktivitet. Allerede etter den første dagen var det svært mange som både hadde sett og lagt igjen kommentarer på klippene.

Av de mange temaene som blir diskutert og debattert i Israel, så er temaet om Jesus det aller mest kontroversielle. Walla!, som er det neste største nyhetsbyrået i landet på internett, har tatt et risikabelt og modig valg om å promotere Jesus og messianske jøder. Det er sannsynlig at det vil komme ettervirkninger og motstand på dette, men redaktørene for Walla! tror at den israelske befolkningen er klare til å lytte.

Eitan Bar, en av de messianske jødene som blir intervjuet i serien, sier at messianske jøder i Israel burde være forberedt på reaksjoner. "Vær så snill og be for oss og for alle de messianske jødene i Israel. Vi vet at vi kommer til å møte motstand."

Bar og teamet ved ICB ber oss også om å be om at alt dette fokuset på Jesus i mediene skal føre til evangeliet skal finne en vei inn i israelernes tanker og hjerter. De oppfordrer også messianske jøder over hele Israel til å delta i diskusjonene som pågår i kommentarfeltene på videoene om Jesus.

Bar foreslo også flere praktiske måter som kristne over hele verden kan være med å hjelpe:

"Bruk bloggene og internettsidene deres til å linke disse videoene som legges ut på Walla!. Dette vil føre til ytterligere spredning og eksponering av videoene. Det vil også føre til at når folk i Israel på hebraisk søker på Google med ord som "Jesus er Messias", "Det nye testamentet", "Jesus fra Nasaret" eller "messianske jøder", så vil de bli henvist til hebraiske sider hvor de kan få lære mer om hvem Jesus faktisk er, i stedet for de mange løgnaktige nettsidene som påstår at Jesus aldri har eksistert".

De to messianske nettsidene som blir promotert i intervjuserien er www.igod.co.il og www.messiah.co.il.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.