Modige arabiske israelere hedrer kristen amerikaner som ble drept

15. desember 2015 |  Israel Today Stab

Tre modige og frittalende israelsk-arabiske unge menn deltok denne uken i hedringen av Kristine Luken, en kristen amerikansk turist som ble brutalt myrdet av palestinske terrorister under et besøk i Israel i 2010.

Luken var i Israel for å besøke sin israelske venn Kay Wilson. De to var på fottur sør i Israel da de ble angrepet av to terrorister med kniv.

Wilson, som på et mirakuløst vis overlevde angrepet på tross av at hun ble knivstukket 17 ganger, har gjenfortalt den forferdelige opplevelsen ved flere anledninger.

Hvert år har Wilson utvist respekt til sin drepte venn ved å besøke hennes grav, men årets besøk ble ekstra spesielt som hun beskriver i et Facebook-innlegg som er gjengitt nedenfor:

"For fem år siden var jeg på fottur med min amerikanske venninne Kristine Luken ved Israel National Trail. En time senere lå hun opphugget i småbiter fordi en gruppe palestinske terrorister trodde at Kristine, i likhet med meg, var jøde. I dag, på femårsdagen for da dette hendte, kom tre av hennes arabiske venner for å hedre henne.

Jeg mener at hver av disse unge mennene er svært modige fordi de har våget å tale ut mot det hatet som tok Kristines liv, og som nesten tok mitt. De har gjennom dette risikert sine egne liv, kun fordi de visste at det de gjorde var det rette.

Hver av de har betalt en pris. Muhammad og Yahya kommer begge fra et muslimsk samfunn hvor de har mottatt drapstrusler for sine pro-israelske støtteerklæringer. Muhammed har ledet veien ved å tale ut mot terrorisme, og han har vært nødt til å forlate landet. Yahya har ødelagt IS-skilt i landsbyen sin og har også blitt truet på livet. Jonathan leder også veien ved å erklære at kristne israelere som kan snakke arabisk ikke lenger ønsker å bli ansett som en del av den islamistiske kulturen.

Jeg elsker deres mot! Jeg elsker å ha de som venner, og jeg tror at Gud gjennom disse israelske araberne viser at "det som er ment til ondskap vil Han bruke til å utrette gode ting".

Tusen takk for at dere var der, gutter! Jeg elsker dere. Må Kristines minne være til velsignelse for dere, og må Gud velsigne og trøste hennes familie."

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.