Israel tar livet av erke-terrorist som ble løslatt i fangebytte

21. desember 2015 |  Israel Today Stab

På søndag bekreftet israelske og arabiske medier at et luftangrep i nærheten av Damaskus på lørdag hadde tatt livet av den libanesiske erke-terroristen Samir Kuntar. Kuntar ble løslatt av Israel i 2008 som en del av et fangebytte med Hizbollah.

Det rapporteres at Israel skal ha forsøkt å ta livet av Kuntar tidligere i år, men at de ikke lyktes med dette.

Kuntar har vært på toppen av Israels liste over mest ettersøkte personer siden han ble løslatt for syv år siden.

Kuntar ble tatt til fange av Israel og satt i fengsel i 1979, etter at han ledet en gruppe terrorister fra Libanon til den israelske kystbyen Nahariya. Der tok han livet av en politimann før han dro Danny Haran og hans fire år gamle datter Einat ned til stranden og drepte dem på en brutal måte.

Smadar Haran klarte å gjemme seg for Kuntar og hans dødelige menn i sitt hjem, men hun tok dessverre livet av sin datter Yael da hun forsøkte å få henne til å slutte å gråte.

Kuntar deltagelse i fangebyttet i 2008 førte til store protester i Israel, og heltemottagelsen som Kuntar mottok da han kom hjem til Libanon førte til ytterligere sinne. På den tiden sa den daværende presidenten i Israel, Shimon Peres, at Kuntar aldri kom til å bli verken tilgitt eller glemt. De ble lovet at rettferdigheten skulle seire.

Smadar Haran fortalte israelske medier at regjeringspersoner hadde ringt henne klokken 04 søndag morgen for å fortelle henne at en "historisk rettferdighet" hadde funnet sted: Mannen som ødela hennes familie var blitt drept.

Angrepet ble hyllet av den israelske regjeringen og det israelske militæret selv om ingen har bekreftet Israels deltagelse i flyangrepet. Kuntars død ble også hyllet av syriske opprørssoldater som rettet en direkte takk mot Israel.

"Tusen takk, Israel", skrev den syriske opposisjonfiguren Omar Alzoubi-Daraa på Twitter. "Terroristen Samir Kuntar og andre Hizbollah-ledere har blitt drept av israelske soldater. Godt jobbet."

Hizbollah, som Kuntar jobbet for i mange år, sørget over Kuntars død og hedret han som en "martyr".

Et interessant aspekt ved angrepet mot Kuntar er at Hizbollah er en alliert av det syriske regimet som igjen er en alliert av Russland. På grunn av den tunge tilstedeværelsen av russiske styrker i Syria så er Israel nødt til å koordinere sin angrep med Moskva, hvilket betyr at Russland måtte ha gitt grønt lys til drapet på Kuntar. Dette på tross av at han tilhørte et av landets allierte organisasjoner.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.