Møt Likuds første åpent homofile Knesset-medlem

21. desember 2015 |  Israel Today Stab

Innenriksminister Silvan Shalom, en veteran i det regjerende partiet Likud, trakk seg fra sitt politiske liv på søndag på grunn av en skandale vedrørende seksuelt misbruk. Dette åpnet veien for at partiets første åpent homofile mann nå blir medlem av Knesset.

Amir Ohana, nummer 32 på Likuds liste, tok med glede over plassen i Knesset. Han fortalte Channel 2 News at han visste at han kom til å få mulighet til å være en del av den sittende regjeringen.

Ohana leder Likuds "Forum for Homofile" og han har vært en frittalende talsperson og forkjemper for LHBT (Lesbiske, homofile, bifile og transpersoner) og deres rettigheter i Israel.

For mange er det et paradoks at Ohana på tross av sin stilling i LHBT-milsjøet likevel er sterkt i mot opprettelsen av en palestinsk stat. I et intervju i 2014 sa han: "Det som skjer i Judea og i Samaria er ikke en okkupasjon, men en frigjøring... Judea og Samaria er mer en del av Israel enn det Tel Aviv og Herzliya er.

Men Ohana stiller seg uforstående til de som mener at det å være både høyreorientert og homofil er motstridende og uforenelig.

Den tidligere reservesoldaten i Det israelske forsvaret og tidligere medlemmet av Israel FBI (Shin Bet) sa at de som mener at høyresiden i politikken er i mot LHBT-samfunnet tar helt feil.

"Høyresiden" forklarte Ohana, "ser bare et mer komplisert bilde. Det tar i betraktning at før man fokuserer på livskvaliteten så må man sørge for å nøytralisere det som kan true andres liv." Man ender dermed opp med det overdrevne fokuset på nasjonal sikkerhet.

Ohana er bosatt i Tel Aviv sammen med hans partner og deres to tvillinger som er surrogatbarn.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.