Et juletre for djevelen

22. desember 2015 |  David Lazarus

Tidligere denne måneden ble det årlige juletreet nok en gang pyntet i Betlehem. Palestinere samlet seg under den vakre furuen i Manger Square for å minnes freden og lyset som Jesus bragte til verden.

For en fantastisk tid å feire godheten og håpet vi har i Jesus Kristus, spesielt i den lille byen Betlehem som ligger så stille under stjernehimmelen.

La oss lytte til taleren i det han står foran krybben og taler til de som har samlet seg for å vise ære til det lille Jesus-barnet, som i likhet med andre jøder ble omskåret på den åttende dagen. "Fra Palestina, som lenge har vært hjem for mange mennesker, religioner og kulturer. De lærte sine barn verdiene om toleranse og kjærlighet som vi finner i Jesus. De bragte dette budskapet til palestinerne. De lengter etter å leve i fred og frihet. Tiden har kommet for å samle verden, for å peke på den historiske uretten som er begått mot dem, og det er tid for at FN må få en slutt på Israels okkupasjon.

I likhet med tidligere år feirer Palestina disse høytidene samtidig som vi lider under uretten i den israelske okkupasjonen. Vi opplever også en eskalering i situasjonen, mer drap, tortur og flere martyrer. Palestina opplever deportasjonsordninger og tvangsflyttinger, og byer og landsbyer blir omgjort til ghettoer. Deres hus og landområder blir konfiskert. Israel hindre både kristne og muslimer i å tilbe og ha tilgang til kirker og moskeer, og de får ikke praktisere sin religiøse tro gjennom tilbedelse.

I det vi tenner juletreet minner vi verden på at byen Betlehem representerer historien og lidelsen til det palestinske folket. På tross av våre sår og smerte på grunn av det tyranniet vi opplever, så fortsetter vi å være urokkelige. Vi holder fast på vår glede på tross av veggene og bosettingene som omringer oss. Israel forsøker å kvele håpet og konfiskere våre nødvendigheter. Vi håper at våre gjester her vil fungere som ambassadører for sannheten og fortelle deres land og myndigheter hvor mye sorg og urett dere har vært vitne til her, samt hvor mye motstandsdyktighet og håp som fremdeles finnes i det palestinske folket..."

Vent et øyeblikk! Er dette en feiring av Jesu Kristi liv? Er dette deres måte å bringe Det glade budskapet om Jesus inn i verden på? Gjennom å spre løyner og skape mer hat og sinne mot Israel? De bruker feiringen av dette gledelige budskapet til å spre enda flere svikefulle løyner og ved å kalle det jødiske folket onde.

Og hvem er det som er bæreren av De dårlige nyhetene? Det er Rami Hamdallah, den palestinske statsministeren og kjente samarbeidspartnere til PLO-terrorister. Hans annonseringer bekrefter nok en gang for palestinerne at de ikke har noe ansvar og at Israel er onde.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.