Arabisktalende, kristne IDF-soldater feirer jul

25. desember 2015 |  Israel Today Stab

Midt i økende diskriminering og vold mot den kristne minoriteten i Midtøsten, opplever et lite program en dramatisk økning. Antallet kristne, arabisktalende israelere som slutter seg til Det israelske forsvaret øker betraktelig. Målet er å integrere minoritetsgruppen i det overordnede israelske samfunnet.

Det israelske forumet for rekruttering av kristne arabere, som ledes av fader Gabriel Naddaf fra Nasaret, har opplevd en dobling av rekrutteringen av kristne til Det israelske forsvaret (IDF) fra 40 i 2012 til over 100 i 2014. Bare i mars 2015 sluttet 102 kristne arabere seg til Det israelske forsvaret gjennom forumet.

Minoritetsgrupper i Israel blir ikke innkalt til militærtjeneste, men arabiske drusere er her et unntak. Druserne har siden Israels opprettelse i 1948 trofast tjenestegjort i den jødiske statens forsvar. Fader Naddaf håper at flere av Israels 165.000 kristne arabere, som han foretrekker å kalle "kristne israelere", vil følge etter og begynne å identifisere seg som patriotiske israelere i stedet for fiender av staten.

"Det å kalle dem "kristne arabere" distanserer dem fra palestinere og terrorister. De har bodd i Israel i mange generasjoner og ønsker bare å leve i fred og trygghet", sier Naddaf.

Forumet, som også gir økonomisk støtte og hjelp til vanskeligstilte kristne familier og soldater som har fullført sin militærtjeneste, mottar ikke selv finansiell støtte fra staten. Men forrige uke ble fader Naddaf anerkjent av Israels forsvarsminister Moshe Yaalon.

"Jeg mener at Israels kristne samfunn burde bli mer integrert i det overordnede israelske samfunnet" sa Naddaf. "Hvorfor tjenestegjør druserne og beduinene, men ikke de kristne? Fordi de er redde. Dette er nødt til å endre seg. Det er på tide å si at nok er nok."

På mandag samlet fader Naddaf noen av disse kristne soldatene til en julefest hvor de fikk mat og hvor han takket dem for den innsatsen de gjør for Israel.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.