Den største romansen noensinne!

28. desember 2015 |  Charles Gardner

Romantiske romaner gjør det mulig for oss å hente trøst og glede fra et velskrevet drama som ender med at alle lever lykkelig i alle sine dager. Men romansen i den hebraiske kalenderen gjør mye mer enn bare dette.

Den sør-afrikanske forfatteren Raphael Ben Levi har på en grundig måte vist hvilken utrolig stor skatt vi har i de hebraiske skriftene og hvordan Jesus (Yeshua HaMeshiach) oppfyller dem. Dette er en øyeåpner både for jødene og hedningene.

Dette er en vakker bok som vil være som en lykt på vår sti (Salme 119:105) i det vi blir ledet gjennom den egentlige meningen bak mye av det Bibelen underviser. Vi får også en bedre forståelse av utfordringene som det jødiske folket har gjennomgått de siste tusen årene gjennom kommentarer og historier fra Holocaust og andre mørke perioder i deres historie.

Men gjennom alt de har opplevd så har de overholdt sabbaten. De har gitt oss Bibelen, og nå har dets lys nådd hvert hjørne på jorden. Boken er skrevet av over 40 forfattere over en periode på flere tusen år, men det er likevel "et velintegrert meldingssystem" skriver Dr. Chuck Missler. "Hver eneste detalj, hvert nummer, hvert stedsnavn og hver hentydning er oppført i boken med en spesiell hensikt."

Missler siterer også Richard Wurmbrand, en jøde som gjennomgikk flere år med tortur for sin kristne tro i et rumensk fengsel. Han forklarer at det finnes betydning selv i de minste tingene i Bibelen, som for eksempel de 153 fiskene som disiplene fikk etter at Jesus hadde sagt at de skulle kaste garnet over på den andre siden av båten. Denne fangsten var et tegn på nåde, et ord som blir nevnt 153 ganger i Det nye testamentet.

Poenget som det legges vekt på her, og som det vises til i denne fantastiske skattekisten er som Wurmbrand skriver: "Hvert eneste ord i Bibelen har en dyp og viktig mening. Ingenting er uviktig eller tilfeldig."

Wurmbrands bok har et forord som er skrevet av Richard Harvey. Han er en av lederne for All Nations Christian College i Storbritannia. Boken kaster også lys på de mørke periodene da "kristendommen" var ansvarlig for å ha spredt løgnen om at Guds løfter til jødene nå kun gjelder for hedningene. Dette påstanden førte igjen til at anti-semittismen økte, og Guds utvalgte folk ble forståelig nok skeptiske til kristne.

Men det kommer også klart og tydelig frem i boken at Jesus, jøden, oppfylte over 300 profetier som det står skrevet om i den jødiske Tanakh (Det gamle testamentet). Forfatteren tar også med referanser til alle disse profetiene. Han har også bevart en spesiell plass i sitt hjerte for hans "brødre i kjødet" i det han med utstrakte armer venter på å få ønske dem velkommen tilbake.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.