Tidligere statsminister Olmert må i fengsel

29. desember 2015 |  Israel Today Stab

For første gang i Israels historie er en statsminister blitt dømt til å sone fengselsstraff.

Ehud Olmert, som også lenge var ordfører i Jerusalem, vil begynne å sone sin 15 måneder lange fengselsdom den 15. februar 2016.

Israels Høyesterett godtok delvis Olmerts anke på straffen han ble idømt i mai 2014. Dommen ble redusert fra de seks årene han opprinnelig ble dømt til å sone.

Olmert og seks andre, inkludert en annen av Jerusalems tidligere ordførere Uri Lupolianski, ble dømt for å ha tatt i mot bestikkelser i forbindelse med utbyggingen av leiligheter i Israels hovedstat.

Israelske medier har også pekt på det faktum at en jødisk statsminister har blitt dømt til fengsel av en kristen arabisk dommer. Det var dommer Salim Joubran som leste opp dommen. Dette viser nok en gang at Israel ikke er en stat som praktiserer apartheid, slik flere påstår.

Olmert fortsetter å hevde sin uskyld i saken. Han uttrykte glede over at beskyldningen om den største bestikkelsen ble trukket, hvilket resultert i den kraftig reduserte straffen.

Korrupsjon har blitt en nasjonal landeplage i Israel, spesielt blant de mest høytstående i regjeringen. På den andre siden har fenomenet bevist at rettssystemet i Israel ikke gjør forskjell på folk og at de aldri gjør unntak, selv ikke for en av landets tidligere statsministere.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.