De underlige uttalelsene til sjeik Omer Salem

4. januar 2016 |  Tsvi Sadan

Olam Katan (Liten verden) er et av de mange religiøse nyhetsbrevene som hver fredag distribueres i synagoger over hele Israel. Det er det siste stedet man ville ventet å finne et intervju med professor fra universitetet Yale, sjeik Omer Salem, som besøkte Israel i forrige uke. Salems seminar i Haifa den 26 desember ble avbrutt av en israelsk-arabisk student som ikke likte at en sjeik talte på vegne av Israel.

Sjeik Salem, som har en doktorgrad fra universitetet Al Azhar i Kairo, har akkurat publisert en bok ved navn "Den savnede brikken. Religionens rolle i konflikten mellom israelerne og araberne". Det som nå følger er utdrag fra intervjuet med sjeiken:

"Alt jeg sier er basert på Koranen. Jeg har ikke blitt påvirket eller forgiftet av politisk islam. Det går mye penger inn i å fremme den anti-israelske holdningen. Man er nødt til å forstå at mye av det som sies har sin rot i poltikk og ikke i Koranen. De som følger Koranen er snille og kommer ikke til å be dere (jøder) om å forlate landet."

Når det gjelder vantro som muslimer hater, så skiller Salem mellom religiøse og sekulære jøder:

"Det finnes jøder som er vantro og som latterliggjør Moseloven. Om disse sier Sura 5 at: 'De vender seg bort fra Toraen og er derfor ikke troende.' Det finnes derimot jødiske troende som islam ikke har noen problemer med. Sura 3 sier 'Det finnes en fest for Skriftens folk, de som står for det som er rett og som resiterer Allahs ord om natten og som fordyper seg i bønn.' Koranen hyller jøder som adlyder Toraen."

Når det gjelder jødenes rett til å bo i Israel innrømmer Salam at dette er et vanskelig spørsmål, men han sier at jødene burde håndheve Toraen uansett hvor de er:

"(Hvis det du gjør er til behag for Allah) så vil til og med dine fiender bli dine venner. Husk at dere er Det utvalgte folk. Du tviler kanskje på at Koranen verdsetter og respekterer jødene, men da muslimene hersket over verden så beskyttet de jødene. Mitt ønske er å gjeninnføre denne holdningen. Dette ønsker jeg å si til mine muslimske brødre og søstre: Dere skal ikke kjempe mot jødene, men beskytte dem."

Dessverre påstår Salem at muslimene arvet hatet mot jødene fra kristne erobrere:

"I 2000 år har de kristne sagt at jødene drepte Jesus og at jødene er sendt til jorden fra djevelen. I dag finnes det kirker som underviser dette synet og denne teologien."

Den ene tingen som later til å irritere sjeiken er spørsmålet om Tempelhøyden:

"Jødene kan be i fred på høyden, (men de er nødt til å være tålmodige. Dere kommer til å få tilbake Tempelhøyden, men dette er nødt til å skje gradvis. Muslimer vil gå med på å fjerne moskeen, men dette er noe som muslimene selv er nødt til å ta initiativ til. Hvis jødene forsøker å gjøre dette vil det bli et blodbad. Når det (fjerningen av moskeen) skjer, så vil det være en gave fra Allah. Det er han som vi omvende muslimenes hjerter."

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.