Homofil politiker glad for at religiøse partier ikke deltok på innsettelsen

5. januar 2016 |  Israel Today Stab

Likuds første åpne homofile medlem av Knesset ble offisielt innsatt forrige uke. Det skjedde mens alle medlemmene av de to ultra-ortodokse jødiske partiene Shas og United Torah Judaism ikke var tilstede. Og det hadde han ikke noe problem med.

Amir Ohana fikk plass i Knesset takket være at Likuds kjente politiker og tidligere innenriksminister i Israel, Silvan Shalom, trakk seg som følge av en skandale om seksuelt misbruk.

I sin åpningstale sa Ohana at han gikk inn i Knesset "med alt jeg er, både de tingene jeg selv har valgt å være og de tingene jeg ikke selv har valgt. Og jeg er stolt av alt. Jeg er jøde, israeler, Mizrah, homofil, medlem av Likud, tidligere soldat, liberal, og en mann som tror på en fri økonomi."

Da han senere ble fortalt at ultra-religiøse medlemmer i Knesset hadde valgt å boikotte innsettelses-seremonien svarte Ohana at han ikke hadde lagt merke til det, men at han hadde blitt "glad hvis de fortsetter å holde seg unna alle saker som angår LHBT i fremtiden. Det hadde vært fantastisk."

Netanyahu på sin side sa at han var glad for å ønske Ohana velkommen til Knesset:

"Amir er den første representanten fra LHBT-miljøet som ble valgt av folket mens han var fullstendig åpen om sin legning. I primærvalget var det tusenvis av mennesker som stemte på ham."

"Han representerer også vårt syn på liberal nasjonalisme. Han tror på jødenes rett til deres land, det å beskytte landet og dets sikkerhet, samt borgerrettighetene og fri økonomi og et fritt marked... Jeg tror han vil bli en flott lovgiver og fungere som en bro mellom de ulike delene av samfunnet. Jeg ønsker ham varmt velkommen. Vi setter pris på ham og er stolte av ham."

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.