RAPPORT: Israelsk kvinne som kjempet mot IS har kommet til tro på Jesus

6. januar 2016 |  Israel Today Stab

Den israelske og messianske misjonsorganisasjonen Trumpet of Salvation rapporterer at Gill Rosenberg, den kanadisk-israelske kvinnen som ble kjent for å ha sluttet seg til kurdiske styrker og deres kamp mot IS, nå ha kommet til tro på Jesus.

Rosenberg skapte i fjor overskrifter etter at hun returnerte til Israel etter å ha deltatt i kamper sammen med kurdiske styrker i Syria og Irak. Hun var en av de første utlendingene, og i hvert fall den aller første utenlandske kvinnen, som sto sammen med kurderne i deres desperate kamp mot IS.

Rosenberg hadde tidligere emigrert til Israel på egenhånd, og hun begynte å tjenestegjøre i Det israelske militæret. Hun ble senere utlevert til USA og fengslet for sin rolle i en internasjonal telefonsvindel.

Rosenberg fortalte Israels Channel 2 News at det å hjelpe kurderne var hennes mulighet til å "få livet mitt inn på et annet spor og gjøre noe godt for en gang skyld."

Selv om hennes reise til et av Israels fiendeland, som også er et brudd på vilkårene for hennes prøveløslatelse, utgjør en trussel for Rosenbergs forhold til de israelske myndighetene, så blir hun ikke fordømt av de fleste israelerne som ser hennes avgjørelse som en modig beslutning.

Mange troende vil si at Rosenbergs valg om å følge Jesus er et like modig, hvis ikke enda modigere valg.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.