RAPPORT: Messiansk par saksøker bryllupslokalet for kansellering

11. januar 2016 |  Israel Today Stab

Et messiansk par saksøker et bryllupslokalet i den israelske havnebyen Yavne etter at eieren nektet å la de leie lokalet under sitt bryllup da han fant ut at paret tror på Jesus og hadde tenkt å lese fra Det nye testamentet under seremonien.

Det melder et lokalt datterselskap av den israelske nyhetsportalen Ynet.

Paret hadde booket festlokalet for over seks måneder siden. Da den store dagen nærmet seg avholdt de en prøveseremoni som en øvelse i forkant av den store dagen. Det var da eieren innså at Det nye testamentet kom til å spille en rolle i seremonien.

Han skal ha fortalt paret at de fremdeles kunne avholde seremonien i hans lokaler, men kun hvis de gikk med på å ikke lese fra Det nye testamentet.

Paret forklarte at dette var en viktig del av hvem de er, og at de derfor ikke kunne innfri hans krav. Det var da eieren kansellerte bestillingen.

Paret saksøker festlokalet 100.000 shekel (200.000 kroner) for det de mener religiøs diskriminering.

Responsen på den hebraiske artikkelen som er skrevet om dette har vært varierende, men de fleste ser ut til å ta parets side, og enkelte oppfordrer også til boikott av selskapslokalet og dets eier. En av leserne har sagt at selv om han selv ikke er messiansk jøde så mener han at messianske jøder er gode og lojale innbyggere som fortjener å bli behandlet med den samme respekten som alle andre jøder. En annen leser mener at hvis messianske jøder blir ansett som en kult i Israel, så burde også ultra-ortodokse jødiske sekter bli det.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.