MENINGSMÅLING: Flere israelske arabere anerkjenner jødenes rett til landet

13. januar 2016 |  Israel Today Stab

Et voksende antall, som nå utgjør flertallet blant Israels arabere, anerkjenner nå jødenes rett til landet og deres argumenter for dette. Det kommer frem i en månedlig undersøkelse som er utført av Universitetet i Tel Aviv og Israel Democracy Institute.

Det tredje spørsmålet i undersøkelsen var som følger: "Er du enig eller uenig i påstanden om at jødenes historiske, religiøse og kulturelle bånd til landet er like sterkt?"

Det som for mange var et sjokk derimot var det faktum at 41,3% av Israels arabere var enige i påstanden, mens ytterligere 15,9% var enige med de fleste jødene som svarte på undersøkelsen i at jødenes argumenter er sterkere enn palestinernes.

Dermed svarte totalt 57,2% av de israelske araberne at jødenes argumenter for hvorfor de har rett til landet er enten like gode eller bedre enn palestinernes argumenter.

Denne åpenbaringen kommer i en tid da flere ulike lokale arabiske bevegelser og offentlige personer, både kristne og muslimer, oppfordrer araberne til å bli enda bedre integrert i den jødiske majoriteten.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.