Palestinske barn bruker falske bombebelter i parade i Betlehem

14. januar 2016 |  Israel Today Stab

I det som kun kan beskrives som en feiring av vold og død deltok unge palestinske barn i en parade i Betlehem forrige uke. De hadde kledd seg ut som bevæpnede terrorister og gjorde antrekket komplett ved å ha på seg falske bombebelter.

Paraden markerte at det er 51 år siden det første terrorangrepet som ble utført av den palestinske lederen Mahmoud Abbas og hans Fatah-bevegelse. Flere anerkjente representanter for den palestinske regjeringen deltok i feiringen.

Ofer Gendelman, som er statsminister Benjamin Netanyahus offisielle talsperson til de arabiske mediene, kalte paraden en glorifisering av terrorisme som var rettet mot å oppmuntre den neste generasjonen av palestinske ungdommer til å ta del i volden.

Det er verdt å merke seg at selv det Betlehem-baserte palestinske nyhetsbyrået Ma'an skrev mye om paraden på sin arabisk-språklige hjemmeside så fantes ikke historien på nyhetsbyråets engelsk-språklige nettside, som blir fulgt av en rekke internasjonale medier.

Dette er nok et eksempel på at palestinerne sender ut to fullstendig ulike bilder på arabisk og engelsk. Paraden var videre nok et eksempel på at Israel ikke har en palestinsk fredspartner på regjeringsnivå.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.