Kirke i Jerusalem tagget med anti-kristne slagord

18. januar 2016 |  Israel Today Stab

Klosteret Dormition Abbey som ligger på toppen av Sionberget ble denne helgen nok en gang utsatt for vandalisme. Gjerningspersonene skrev følgende ord på kirkens vegg: "Død over de kristne, Israels fiender". (se bildet).

Israelsk politi fant de hebraiske slagordene som var påskrevet ytterveggene på klosteret som er regnet som et hellig sted for kristne. En talsmann for kirken uttalte følgende til israelske medier: "Inskripsjonene er ikke bare rettet mot Messias Jesus, men det er også en oppfordring til å drepe alle kristne og sende dem til helvete! Hvor lenge vil disse handlingene pågå?"

Flere kirker har blitt utsatt for vandalisme og til og med brannstiftelse. Dett har blant annet skjedd mot klosteret Dormition Abbey de siste årene, og man mistenker at det er ekstreme jødiske ungdommer som står bak.

Denne hatkriminaliteten har blitt sterkt fordømt av de israelske myndighetene, på tross av at kirkene mener at myndighetene både kan og bør gjøre mer.

Statsminister Benjamin Netanyahu har gjentatte ganger uttalt at han ikke kommer til å tolerere slike handlinger som utføres mot kristne, og han har beordret Israel sikkerhetsapparat til å gjøre alt de kan for å finne gjerningspersonene.

Israels sikkerhetsbyrå Shabak tror at det er en gruppe radikale jødiske ungdommer som står bak. Dette er en gruppe jøder som ikke tolererer at det finnes andre religioner i landet.

Flere religiøse jøder i landet er svært uenig i denne dårlige behandlingen av ikke-jøder. Noen av disse er nyhetsportalen Haredim10. På motsatt side har man anti-israelere som Knesset-medlemmet Ahmed Tibi fra partiet Joint Arab List. Han mener at det er helt vanlig at slike hatefulle handlinger forekommer. "I mange år har kirker og prester i Jerusalem blitt sjikanert og trakassert mens myndighetene ikke har gjort noen ting" påstår den muslimske lovgiveren.

I mellomtiden reagerte de fleste israelerne med sinne da de fikk høre om vandaliseringen av kirken, og det gjorde også Israel Radio.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.