"Heroiske" palestinere knivstakk en israelsk mor og en gravid kvinne

18. januar 2016 |  Israel Today Stab

Palestinske arabiske terrorister, som ofte blir omtalt som "heroiske" i palestinske medier og av palestinske ledere, demonstrerte sitt enorme mot denne uken ved å knivstikke en forsvarsløs israelsk mor og en gravid jødisk kvinne.

På søndag gikk en palestinsk terrorist inn i Dafna Meirs hjem i den jødiske bosettingen Otniel, og på en brutal måte knivstakk henne til døde foran øynene på tre av hennes seks barn. En dag senere knivstakk en annen palestinsk terrorist en 30 år gammel gravid kvinne i det jødiske området Tekoa som ligger i nærheten av Otniel. Den gravide kvinnen ble alvorlig skadet.

Meirs tenåringsdatter var vitne til angrepet på sin mor og hun fortalte politiet at moren kjempet mot gjerningsmannen for å hindre ham i å skade noen av barna. Etter å ha tatt livet av moren rømte gjerningsmannen mirakuløst nok fra åstedet uten å ta livet av barna.

To av de seks barna i Meirs husholdning er fosterbarn. Dafna var også en sykepleier ved medisinsenteret Soroka i Beersheva. Der behandlet hun både jøder og arabere på lik linje. I tillegg til alt dette ga også Dafna Meir rådgivning til par.

Statsminister Benjamin Netanyahu lover at myndighetene vil gjøre alt de kan for å stille gjerningsmannen for retten.

"På vegne av alle israelere ønsker jeg å gi styrke til alle barna i denne familien. Vi har det alle vondt og vi deler denne store sorgen sammen med dere. Vi skal finne terroristen og han skal betale for dette forferdelige drapet" skrev Netanyahu på sin Facebook-side.

Israels forsvarsminister Moshe Ya’alon er helt enig: "Vi kommer ikke til å ta det med ro før vi har gjort opp med gjerningsmannen, uansett hvor han måtte befinne seg. Drapet (på Dafna Meir)... viser oss nok engang hvor ond vår fiende er."

Mandagens angrep fant sted i en klesbutikk i den judeiske bosettingen Tekoa som er en forstad til Jerusalem. Sikkerhetsvakter klarte å skyte og ta livet av terroristen, men da hadde terroristen allerede klar å påføre den gravide kvinnen flere alvorlige stikk i overkroppen. Kvinnen ble fraktet til et sykehus i hovedstaden.

I ly av de to angrepene vurderer israelske sikkerhetsoffiserer å trekke tilbake palestinernes tillatelse til å arbeide i de jødiske bosettingene. Begge terroristene i de to angrepene er antatt å ha kommet seg inn i Otniel og Tekoa gjennom å bli ansatt av lokale jødiske virksomheter.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.