Franske jøder "kom hjem"

20. januar 2016 |  Yossi Aloni

The Anti-Defamation League (ikke-krenkende liga) avholdt nylig en minnesmarkering som markerte at det er ett år siden angrepet på satiremagasinet Charlie Hebdo og et jødisk supermarked. Som et resultat av disse angrepene var det flere franske jøder som besluttet å flytte til Israel.

Blant de som deltok på tilstelningen var Frankrikes ambassadør i Israel Patrick Maisonnave (avbildet), den tidligere israelske ambassadøren i Frankrike Daniel Shek, karikaturtegner Michel Kichka, samt sjefen for det jødiske supermarkedet som ble angrepet, Patrice Valid.

Maisonnave sa følgende til folkemengden: "Radikal islamisme er vår felles fiende. Terrorisme er terrorisme, uavhengig av hvor i verden det skjer." Kvelden før under minnegudstjenesten i sentrum av Paris sa Frankrikes statsminister Manuel Valls at det ikke gikk an å rettferdiggjøre angrepene.

Patrice Valid, som flyttet til Israel etter angrepene, minnes det som skjedde den skjebnesvangre dagen. "Terroristen ga oss frykt. Han ønsket å drepe oss fordi vi var jøder" forklarte han, "Men jeg flyttet ikke til Israel på grunn av frykt. Jeg kom hjem."

Carole Nuriel, direktøren for ADL i Israel sa at det nå var ganske åpenbart at anti-semittismen og terrorangrepene mot Vesten ikke hadde sin rot i Palestina-Israel-konflikten, slik som det ofte blir påstått.

"Denne konflikten blir kun brukt som unnskyldning" sa Nuriel. "Det er veldig viktig at vi ser at anti-semittisme ikke bare påvirker jøder, men også hele samfunnet."

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.