Lederen for Europaparlamentet er imot merkingen av israelske produkter

20. januar 2016 |  Yossi Aloni

EUs offentliggjøring av de offisielle retningslinjene for merking av israelske "okkupasjonsprodukter" ble møtt med applaus og godkjenning fra de palestinske myndighetene, USA og de fleste regjeringene i Europa.

Men tiltaket ble avvist av presidenten for Europaparlamentet, Martin Schulz.

Hensikten bak den tåpelige merkingen av produkter er å skade israelske foretak som holder til på "Vestbredden" og Golanhøydene med det mål å drive jødene ut av disse territoriene som både palestinerne og syrerne mener de har krav på.

Schulz klarte imidlertid å se hvem som faktisk kom til å lide mest som følge av denne ordningen.

"Jeg er i mot merkingen av produkter fra disse områdene. Det vil for det meste gå negativt ut over palestinerne som jobber og tjener til livets opphold i disse områdene" sa den tyske politikeren. Han refererte til det faktum at de israelske foretakene i områder ansetter en svært stor andel palestinere.

Schultz kom med disse uttalelsene under et møte i Berlin sammen med talsmannen for Knesset, Yuli Edelstein, som la til: "Israel kommer til å overleve dette tiltaket. De som derimot ikke kommer til å klare seg er de mange tusen palestinske familiene som jobber side om side med sine jødiske venner og som lever sine liv der. Det vil komme til å skade deres økonomi, familier og deres liv, og det kommer til å ta livet av de små frøene av fred som finnes i disse arbeidsområdene."

Edelstein undret seg over hvem Europa ønsket at han skulle overgi Golanhøydene til, hvis man antok at han gikk med på dette: "Så fortell meg, hvem? Til Syria? Til IS?" Schultz var heller ikke alene blant den europeiske eliten i det å motsette seg merkingen av de israelske produktene.

Tidligere denne måneden ønsket om lag 200 offiserer, embetsmenn, diplomater og NATO-representanter det nye året velkommen på en fest hvor det ble servert produkter som var produsert i de israelske "okkupasjonsområdene".

I det de skålte for det nye året hevet Israels EU-ambassadør David Walzer og hans gjester sine glass som var fylt med rødvin fra Golanhøydene før de spiste israelsk mat som falafel og danset til musikk som var produsert av en israelsk DJ.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.