Hilary Clinton ønsket å ydmyke Israel

25. januar 2016 |  Israel Today Stab

Et stort antall israelere støtter fremdeles Hilary Clinton i hennes kamp om å bli USAs neste president. Dette på tross av hennes forakt for deres egen leder, Israels statsminister Benjamin Netanyahu.

Men i følge en rekke e-poster som har blitt offentliggjort og som Hilary sendte da hun var utenriksminister i USA, viser det seg at det ikke bare var Netanyahu hun ikke likte, men den jødiske staten i sin helhet.

Blant de nesten 3000 sidene med e-poster som ble offentliggjort forrige uke finner man e-poster som ble utvekslet mellom Clinton og den tidligere direktøren for politisk planlegging i utenriksdepartementet, Anne Marie Slaughter, hvor sistnevnte foreslo å starte en "Palestina-kampanje".

Ideen var, ifølge Slaughter, "å starte en kampanje blant verdens milliardærer og mange-millionærer som vil vise hvor stor tro folk har på etableringen av en palestinsk stat... Dette vil ha en ydmykende effekt på israelerne som bygger bosettinger samtidig som alle andre jobber for å oppnå fred."

Slaughter fikk en "tommel opp" av sjefen sin. "Jeg er veldig interessert. Fortell meg mer om dette. Tusen takk" svarte Clinton i en e-post tilbake.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.