En blå bag, støvler og en olivengrønn uniform...

26. januar 2016 |  Anat Schneider

Til den dag i dag husker jeg fremdeles hvordan min mor tok en blå bag, et par støvler og en olivengrønn uniform ut av skapet. Dette fortalte meg med en gang at pappa kom til å forlate oss i noen uker for å tjenestegjøre som reservesoldat i Det israelske forsvaret.

Hver kveld under den perioden da min far var bortreist pleide jeg å vente på at broren min skulle sovne - for da kunne jeg gråte. Jeg gråt og jeg ba. Jeg var redd for at pappa aldri skulle komme tilbake, men jeg ba om at han skulle komme trygt hjem igjen.

Tiden gikk og jeg giftet meg og ble selv en mor, men følelsen av frykt som jeg hadde som liten meldte seg igjen da min mann, Aviel, gang på gang ble innkalt for å tjenestegjøre som reservesoldat. Nå var det jeg som åpnet skapet og hentet frem en blå bag, et par støvler og en olivengrønn uniform.

Mens min mann var borte var det opp til meg å sørge for at huset var i orden og at barna ble tatt hånd om. Det gikk opp for meg at jeg kanskje ikke hadde vært like obs på hvordan barna mine hadde det som jeg burde. Jeg lurer på om de, i likhet med meg da jeg var liten, ventet på at lysene skulle slukkes slik at de kunne gråte og be.

Dette er noe vi ofrer og noe som de kommende generasjonene kommer til å måtte ofre. Det israelske forsvarets reserve-hær, og konfliktene med våre naboer som gjør de til en nødvendighet, er en del av våre liv. Slik har det vært fra før Israel ble erklært en uavhengig nasjon, og dessverre ser det ikke ut til å endre seg.

Ved hjelp av deg og din godhet har vi mulighet til å takke de som etterlater alt og forsvarer landet vårt - både sommer og vinter! Ved å gjøre dette lar vi de modige soldatenes familier få vite at de ikke er alene i det å be om at deres fedre og ektemenn skal returnere.

Tusen takk, kjære leser, for den kjærligheten og støtten som du gir.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.