Israels viseutenriksminister: Vesten finansierer palestinsk terrorisme

26. januar 2016 |  Aviel Schneider

Tre av de seneste terrorangrepene mot israelske jøder ble utført av barn i alderen 13, 15 og 16 år. Alle disse tre barna ble oppfordret til å utføre forferdelige lovbrudd gjennom å se på palestinsk TV. Det bekreftet den 16 år gamle drapsmannen som tok livet av den jødiske seksbarnsmoren Dafna Meir.

Israels viseutenriksminister Tzipi Hotovely (bildet) sier at det til syvende og sist er de vestlige regjeringene som er ansvarlige for dette ettersom de gir økonomisk støtte til de palestinske myndighetene.

Palestinske foreldre spiller også selvsagt en stor rolle.

Faren til den nevnte 16-åringen som drepte Meir sa til israelske medier at han var imot angrepet, men da han uttalte seg til palestinske medier hedret han sønnen for hans handlinger.

Faren til den 13 år gamle palestinske jenta Rakia Abu Ayid som ble skutt og drept da hun forsøkte å knivstikke israelere sa også at han var stolt over det barnet hans hadde gjort. "Priset være Allah. Dette ble gjort for al-Aqsa moskeen og Palestina" sa faren på palestinsk TV. "Hun kommer til å møte sine søsken i paradis og Allah kommer til å være nådig".

En lignende uttalelse ble gitt av foreldrene til den 15 år gamle palestinske gutten som ble skutt og drept etter å ha knivstukket og skadet en gravid jødisk kvinne i Judea. Guttens mor mente at sønnen var en "hellig martyr".

Hotovely uttalte til israelsk radio på mandag at vestlige myndigheter som er involvert i fredsprosessen er nødt til å ta sin del av ansvaret for den tragiske situasjonen.

"Det internasjonale samfunnet er nødt til å gripe inn. Det er helt uhørt at penger som Vesten har gitt til de palestinske myndighetene blir brukt til å oppfordre til terror mot Israel."

Det virker som at Vesten stiller seg fullstendig likegyldig til hva som har skjedd med de 21,5 milliarder dollar som har blitt gitt til palestinerne i løpet av de siste 25 årene. "Hvor har alle disse pengene blitt av?" spurte Hotovely.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.