Fordervet akademia: Pro-israelsk professor bringes til taushet mens IS-tilhenger får støtte

1. februar 2016 |  Noah Beck

For å forstå hvor fordervet dagens universiteter er kan vi sammenligne behandlingen som to professorer har mottatt: Den ene av dem forsvarte en vestlig og pro-amerikansk form for demokrati (Israel), og den andre mistenktes for å støtte dette århundrets mest grusomme, islamistiske terrororganisasjon, Den islamske stat (IS).

Julio Pino (bildet) er førsteamanuensis og professor i historie, og han er for tiden under etterforskning av FBI og Avdelingen for innlandssikkerhet i USA for å ha potensielle bånd til IS.

Pinos jihadistiske handlinger inkluderer blant annet å ha kommet med trusler mot den amerikanske regjeringen og ha lagt ut videoer på internett hvor han kommer med anti-israelske utsagn. I 2002 hedret han en palestinsk selvmordsbomber som hadde tatt livet av to mennesker i Jerusalem. Pino uttalte at tenåringen "døde en martyrdød i det okkuperte Jerusalem som er en del av Palestina."

I et åpent brev til "Israel-venner i akademia" i 2014 publiserte antisemittiske skjellsord: "Jeg holder dere direkte ansvarlig for drap på over 1400 palestinske sivile barn, kvinner og eldre som er blitt begått i løpet av den siste måneden. Mens Det utvalgte folk tar livet av uskyldige så gjemmer dere dere bak masken av akademisk objektivitet, forskning og det å undervise utenlandske ungdommer - på et segregert universitet, selvfølgelig. Pino avsluttet brevet med ordene: "Jihad til vi seirer".

På tross av tiår med hatefulle og ekstremistiske utsagn skal universitetet Kent State ha gitt Pino flere priser, blant annet Faculty Excellence Award i 2010, 2003, 2000 og 1996 og Professional Excellence Award i 1999 og 1997.

The Kent Stater, som er studentavisen på universitetet, ga Pino en plattform hvor han kunne forsvare seg via videoer, og redaksjonen skrev: "Det er for tidlig å si noe om etterforskningen." Da avisens redaktør, Emily Mills ble spurt om å kommentere påstandene som var kommet mot Pino så sa hun: "Han er svært god til å formulere seg... Han uttrykker sine synspunkt, hvilket han har all rett til å gjøre."

Kent State er fremdeles komfortabel med å la Pino undervise i klasserommene på tross av hans islamistiske retorikk og nå den alvorlige etterforskningen.

La oss sammenligne den behandlingen Pino fikk med hvordan Connecticut College behandlet professor Andrew Pessin for å forsvare Israel i deres krig mot Hamas i 2014.

Mer enn seks måneder etter at Pessin skrev et innlegg på Facebook hvor han kritiserte Hamas publiserte studentavisen på denne skolen en artikkel hvor de helt plutselig kom med et alvorlig personangrep på Pessin. Avisen publiserte tre lederartikler hvor de fordømte Pessin uten å gi ham en sjanse til å forsvare seg selv mot anklagene om at han utviste rasisme.

I det som skal ha vært et stappfullt auditorium (og hvor flere medier, deriblant NBC skal ha vært til stede) sa universitetets leder Katherine Bergeron at hun var "skuffet over språket" i Pessins Facebook-innlegg som hun mente viste "en mangel på god dømmekraft". Hun hyllet også "de tapre studentene som responderte på denne hendelsen ved å utøve sin egen ytringsfrihet med mot og intellektuelt skaptsyn". Disse uttalelsene fra Katherine Bergeron står fremdeles skrevet på universitets nettside lenge etter at Washington Post publiserte en artikkel hvor det gjennom sterke bevis ble slått fast at påstandene mot Pessin var løgner som var politisk motiverte.

Det som var enda mer absurd var at Katherine Bergeron lovet å "gå igjennom våre rutiner når det gjelder sosiale medier for å sørge for at det sto skrevet at de oppfordrer til å uttale seg med respekt." Dette på tross av at hennes egne ansatte fortsetter å la skolens studentavis få fortsette å publisere æreskrenkelser mot Pessin og antisemittiske avhandlinger om at det er sionistene som styrer verden. Skolens ledelse fortsetter også å la uttalelser som studentorganisasjoner og skolens representanter har kommet med få stå skrevet på universitetets hjemmeside.

I en uttalelse i mars i fjor lovet Bergeron å oppdatere "protokollen for slike hendelser slik at mennesker som blir involvert i slike saker på skolen kommer godt ut av prosessen."

Det er bare synd at hennes flotte ord viste seg å være tomme løfter under hendelsen i desember i fjor da en organisasjon med studenter som støttet Palestina (CSSP) hang opp plakater rundt om på universitetsområdet hvor de hadde skrevet nedsettende ord om Birthright (Fødselsrett), et program som hjelper unge mennesker med å reise til Israel. På CSSPs plakater sto det at dette programmet var en form for "bosettingskolonialsme".

Som Phyllis Chesler rapporterte var CSSP-kampanjen "skremmende og ydmykende for jødiske studenter som snart skal besøke Israel for første gang. "Men skolens ledelse svarte kun med å "anerkjenne CSSPs rett til å dele sitt perspektiv og den retten som medlemmer av samfunnet har til å uttrykke at de er uenige i plakatenes fremstilling av Birthright-programmet."

Anti-israelske holdninger og uttalelser er dermed velkomne på oppslagstavlene på Connecticut College, enten de er sanne eller ikke. Men den "dårlige dømmekraften" som Pessin utviste i en Facebook-post er nok til at han må holde seg unna skolens område i over et år.

Og det blir mye verre. I en artikkel som Lamiya Khandaker skrev i forrige måned hvor angriper Pessin, innrømmer hun at hun hadde Pessin som lærer, "men at hun aldri følte seg som et offer i timene hans", selv om hun innrømmet at hun følte seg "utrygg" på grunn av et Facebook-innlegg som var over seks måneder gammelt og som nesten ikke ble lagt merke til. Enda mer sjokkerende er at Khandaker organiserte en kampanje på skolen hvor hun anklaget Pessin for å drive rasisme også etter at han hadde bedt om unnskyldning for at hans uttalelse kan ha blitt misforstått og etter at han hadde oppklart saken og sagt at det han skrev var rettet mot Hamas og ikke alle palestinere, og etter at han hadde slettet innlegget.

Da Washington Post publiserte bevis på at Khandakers påstander mot Pessin var en forvrenging av fakta, så burde skolens ledelse ha innsett at Khandakers handlinger og uttalelser etter all sannsynlighet brøt skolens æreskodes ettersom:

A) Khandaker "tok ikke ansvar for sine meninger" da hun forvrengte motstanderens argumenter og skjulte sin egen agenda, nemlig å fjerne en Israel-venn fra universitetet.

B) Hun utviste ikke "integritet eller respekt" for professor Pessins karakter da hun offentlig kom med avskyelige påstander om ham som ikke har rot i virkeligheten.

C) Hennes handlinger, som på en ondskapsfull måte stemplet Pessin som noe han ikke er, verken var "gjennomtenkte" eller "etisk riktige"

Så hvis Bergeron ønsker å gå igjennom skolens retningslinjer for hvordan de skal oppfordre til passende oppførsel, så burde hun begynne med å passe på at også Khandaker må følge skolens ærekodeks.

Men Khandaker skal aldri ha måttet betale for det hun har gjort, og hun skal ha fått beholde sin stilling som studentens representant for "likhet og mangfold" i skolestyret.

Khandaker skal ha fått beholde sin posisjon på tross av at hun hånlo av påstandene om antisemittisme og oppfordret til Israels ødeleggelse på Facebook.

Skolens talskvinne Pamela Serfes uttalte i fjor høst at Khandaker er valgt til sin stilling og at skolens ledelse "ikke velger kvalifiserte kandidater eller ønsker å avsette personer som er valgt, selv om skolen skulle vært uenige i deres holdninger eller uttalelser."

Hadde det samme vært tilfellet hvis en hvit student offentlig hånlo av påstander om rasisme og oppfordret til ødeleggelse av et land med en majoritet av svarte innbyggere?

Det ønsker de ikke å svare på. Hvorfor ikke? Sikkert fordi skolens administrasjon hadde doblet sin støtte til antisemittiske og anti-israelske elever gjennom å gi skolens "aktivistpris" til Khandaker i fjor vår. De må ha innsett hvor latterlig det ser ut fordi de har nektet å kommentere eller bekrefte at de har gitt henne prisen.

For å oppsummere: Ikke bare deltok ledelsen på Connecticut College i å utføre et karakterdrap på en professor som ikke gjorde noe annet enn å kritisere Hamas, men de ga også belønning til de som sto bak kampanjen for å få skolens eneste åpne Israel-venn til å lukke munnen sin. Og da CSSP spredte sine anti-israelske plakater, uten at noen stemmer kunne si noe i mot denne hatefulle propagandaen, kom skolen med en feig og nøytral uttalelse mens elevene hadde ferie.

Samtidig nekter skolen å be om unnskyldning til Pessin som fremdeles ikke er tilbake på skolen.

Det eneste Pessin gjorde var å komme med en uttalelse som var åpen for tolkning. Han insisterer på at han aldri har ment det Khandaker påstår at han mener, og verken hun eller noen andre har funnet noen andre innlegg eller uttalelser som rettferdiggjør den hysteriske responsen som hans ene innlegg på Facebook fremkalte. Faktisk anerkjente skolens ledelse at Pessin var en viktig debattant da han i 2010 hadde skrevet en artikkel i Huffington Post som hadde fått over 1000 kommentarer på en time.

Tilbake til islamisten Pino. Han underviser fremdeles ved en skolen som blir finansiert gjennom skattebetalernes penger, og han får langt mer støtte fra studentavisen på den skolen som han er lærer på. Kent State har gitt Pino flere priser i løpet av årene. Dette er i motsetning til Pessin som gjennom sine ti år som professor ved Connecticut College aldri har mottatt en pris for sitt arbeid. (Pessins studenter scorer 4,2 av 5, mens Pinos elever scorer 2,7).

Det ble ikke avholdt et stort møte foran hele skolen og mange medier hvor skolen fordømte Pino. I en uttalelse forsikret derimot skolens leder Beverly Warren at det ikke fantes noen terrortrussel eller at skolen sikkerhet var truet.

I et videoeksperiment i 2014 viste Ami Horowitz forskjellene mellom holdninger til Israel og IS på ulike universiteter. Siden da har ting åpenbart bare blitt enda verre. Hvis George Orwell hadde kommentert akademia hadde han sagt: "Alle uttalelser er like, men anti-israelske uttalelser er mer like enn andre uttalelser."

Som lederen for Hamilton Foundation, Christian Whiton sier: "Det finnes ingen allsidighet blant skoleledere. De er besatt av raser og etnisitet, men har ingen allsidighet når det gjelder tankegang." Det verdenssynet som tyranniet av politisk korrekthet fører frem gir liv til en ny generasjon som støtter islamistiske regimer, verdier og trender, og som ser på USAs, Israels og Vestens verdier som fiender.

USAs fremtid blir formet i hendene på et klima som er moralsk korrupt. Vi er i trøbbel.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.