Det er alltid farlig å tjenestegjøre i Det israelske forsvaret

1. februar 2016 |  Israel Today Stab

Overalt hvor du ferdes i Israel... enten det er på kjøpesenteret, på bussen eller i kø i en falafelkiosk, så vil du se unge mennesker som nettopp er ferdig med videregående og som går rundt ikledd militæruniform.

Mens de fleste 18-åringer rundt om i verden begynner på universitetet eller finner seg jobber så melder israelske 18-åringer seg til verneplikt i Det israelske forsvaret. De vokter grensene våre, bemanner grenseoverganger, tjenestegjør som medisinsk personell, samler etterretningsinformasjon og har andre roller i forsvaret.

Våre unge soldater står på enten det er dårlig vær og enten det er dag eller natt. Mange soldater har den siste tiden tjenestegjort under svært kalde værforhold i Israel.

Også under "fredelige" tider i Israel så er det alltid er fare for at noe farlig skal skje. Under den siste tidens "knivintifada" har spesielt våre unge soldater blitt angrepet, og det har også sivile israelere.

Nylig skrøt terrororganisasjonen Hamas om tunnelene de hadde gravd fra Gaza og under sikkerhetsgjerdet. Målet med disse tunnelene er å angripe Israel, men også å kidnappe IDF-soldater. Vanligvis bruker Hamas de israelske soldatene som forhandlingsvarer for å få Israel til å løslate hundrevis av terrorister og slippe de tilbake ut i samfunnet.

På tross av farene de står ovenfor fortsetter soldatene å utføre sin plikt til det fulle.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.