Drept israelsk soldat døde som helt

4. februar 2016 |  Israel Today Stab

Den israelske grensevakt-soldaten Hadar Cohen (19) begynte på sin påbudte militærtjeneste i Israel for bare to måneder siden. På onsdag ble hennes liv dramatisk forkortet da hun konfronterte tre bevæpnede terrorister i Jerusalem.

Angrepet fant sted nær Damaskusporten i gamlebyen i Jerusalem. Cohen og en annen ung, kvinnelig grensevakt fikk øye på tre palestinske arabere som oppførte seg mistenkelig.

Ifølge øyenvitner skal Cohen, på tross av sin unge alder og uerfarenhet, klarte å skyte mot terroristene før hun selv ble skutt og knivstukket til døde. Den andre kvinnelige grensevakten fikk alvorlige skader, men tilstanden hennes skal være stabil.

Politistyrker som ankom åstedet og tok livet av to av de tre terroristene fant to pistoler, flere kniver og en bombe på kroppene til terroristene.

Man kan dermed anta at terroristene planla et mye større og koordinert angrep, men at de ble forhindret fra å utføre dette på grunn av Cohen og hennes partner.

Israelske sikkerhetsmyndigheter omtaler angrepet onsdag som et "vendepunkt" i bølgen av vold som har preget Israel de siste måneden. En voldsbølge som frem til nå kun har vært forårsaket av "enslige" terrorister som spontant har bestemt seg for å gå til angrep.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.