Israel kritiserer amerikansk mediebyrå for å vri på sannheten

4. februar 2016 |  Israel Today Stab

I etterkant av terrorangrepet ved Damaskusporten i gamlebyen i Jerusalem på onsdag viste de store internasjonale mediene nok en gang hvor partiske de er når det kommer til Israel.

Denne gangen var synderen den amerikanske TV-stasjonen CBS som på sin internettside hadde skrevet følgende om hendelsen: "Tre palestinere drept i det den daglige terroren i Jerusalem fortsetter."

Det er ganske enkelt å fastslå hva målet med en slik unnvikende overskrift er.

Førsteinntrykket som de fleste leserne vil få er at de tre palestinerne det her er snakk om var ofre for et angrep. Og ettersom så mange av oss kun leser overskriftene i det vi blar nedover nettartiklene så er det naturlig å anta at de fleste som så denne overskriften nettopp trodde at palestinerne var ofrene i denne situasjonen.

Problemet er bare det at de tre palestinerne i denne saken faktisk var terrorister og gjerningsmennene som utførte angrepet.

Etter at CBS mottok mange negative tilbakemeldinger på overskriften endret de den senere til "Israelsk politi tok livet av tre påståtte palestinske terrorister". Senere ble overskriften igjen endret, denne gangen til: "Palestinere tok livet av israelsk sikkerhetsoffiser. Gjerningspersonene skadet en annen sikkerhetsoffiser før de selv ble drept."

CBS gjorde aldri et forsøk på å be om unnskyldning eller oppklare hva som faktisk hadde skjedd.

Israelske medieoffiserer ba alle israelere om å fordømme CBS' forferdelige partiskhet i saken. Talsmannen for Israels utenriksdepartement Emmanuel Nahshon kalte den bedragerske overskriften for "en uhyre stor frekkhet."

Denne fiaskoen har igjen gitt oss en mulighet til å peke på hvorfor det er så viktig å ha en pålitelig kilde når det kommer til nyheter om Israel.

Man må være kritisk til det man leser i det fleste medier, og det er viktig å være klar over at mye informasjon kan være utelatt og at det er en hensikt med dette. Vårt mål i Israel Today er å tette igjen disse faktahullene og fortelle hele historien fra vikler som de store mediene unngår å ta med. Dette gjør vi slik at du kan få et mer komplett og klart bilde av det som faktisk skjer i Det hellige land.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.